DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Sajtó: A Ferrari új fejlesztései négy tizedet hozhatnak

Az olasz sajtó értesülései szerint a Scuderia ráncfelvarráson átesett versenyautója közel fél másodpercet gyorsulhat a frissített alkatrészeknek köszönhetően. Feladják a leckét ezzel Verstappenéknek.

A számítógépes szimulációk alapján az új F1-75-ös „papíron” négy tizedes javulással kecsegtet majd Charles Leclerc és Carlos Sainz javára. Az új alkatrészekkel ellátott versenyautót már Barcelonában beveti a vörös istálló, az új padlólemeztől és diffúzortól sokat várnak. Így értesült az olasz La Gazzetta dello Sport című lap.

A közösségi médiában olyan fényképekkel is találkozhattunk, amin az látszik, hogy a Ferrari teljesen új hátsó vezetőszárnnyal is jelentkezett a frissítések között. Albert Fabrega, Formula-1-es technikai szakértő szerint a Scuderia ezzel az új csomaggal jelentősen versenyképesebb lehet a Red Bullhoz képest.

A Ferrari közel fél másodpercet javulhat? Ezt azért még a pályán is látni kell


„Teljesen új csomag érkezik Barcelonába a Ferrarinál, egy viszonylag nagyobb szabású. Hogy pontosan mennyit fog hozni, azt még nem tudhatjuk, mert minden ilyen frissítésnél csak a pályán derül ki, hogy végül is hogy viselkedik tőle az autó” – mondta el véleményét Fabrega az F1 Nation podcastjében.

„Arra számítunk, hogy a Ferrari jelentősen előre fog lépni. Az utolsó versenyen egyértelműen láthattuk, hogy a Red Bull minden téren kicsit előrébb járt, mint a Scuderia. Emiatt pedig a fejlesztésekkel nagyobb előrelépést kell elérniük, ha nem szeretnék feladni vezető pozíciójukat a konstruktőri és az egyéni bajnokságban” – tette hozzá a szakértő.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: