DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Sajtó: Zöld utat kap az Audi és Porsche az F1-es szereplésre

Két egymástól független forrás szerint jövő héten összeül a Volkswagen vállalatcsoport igazgatótanácsa, hogy megszavazzák a konszern két márkájának Formula-1-es szerepvállalását.

A hírt, hogy a jövő heti ülésen várhatóan pozitív kimenetelű döntés születik az F1-ről, a Business Insider és a Reuters közölte kedden. Előbbi egy forrásától így idéz: „Azután remélhetőleg kommunikálhatjuk szándékunkat a Formula-1-be való belépésről.” Egy másik forrás szerint „jó esély” van a pozitív döntésre. A Volkswagen hivatalosan nem kommentálta a híreket.

A Volkswagen csoport pénzügyi helyzetén is érződik az orosz-ukrán háború hatása: a vállalat leállította oroszországi gyárait és az orosz piacon való eladásait – ennek ellenére születhet pozitív döntés a Formula-1-ről.



Apró adalék, hogy a Bahreini Nagydíj a Formula.hu helyszínen levő újságírója, Mészáros Sándor megkérdezte Stefano Domenicalit, mennyit kell várni a VW F1-es szerepvállalásának bejelentésére – kollégánk megfogalmazása szerint a sportág elnök-vezérigazgatója egy huncut mosolyt kíséretében türelemre intett, ahogy az a Formula Podcast szezonnyitót követő adásában is elhangzott.

A korábbi hírek szerint a két német márka meglevő csapattokkal köt együttműködést. Az Audi partnere a McLaren lehet, 500 millió eurós tőkével, a Porsche pedig a motorszállító nélkül maradt Red Bull-lal szövetkezhet, kiindulva a Volkswagen és az energiaital-márka korábbi szoros együttműködéséből, például a rali-világbajnokságon. Szintén korábbi hírek szerint a végső döntés kulcsa a szintetikus üzemanyagokra való 2026-os átállás teljesülése és a McLarennél zajló elektromos váltás alakulása.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: