DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Holland sajtó: Hamilton kérte Wolffot, hogy ne óvjon a Mercedes

Bár erősen vitatható lépések sorozatát követte el az utóbbi időszakban az FIA a száguldó cirkuszban, az utolsó körben a világbajnoki címet elbukó Lewis Hamilton a hírek szerint nem akart utólagos ítélettel bajnokká válni.

Legalábbis így értesült egy holland weboldal. A rajttól kezdve az utolsó kör elejéig Lewis Hamilton tűnt biztos befutónak, ezzel pedig a 2021-es év világbajnokának, ám a jóval frissebb gumikon hátulról támadó Max Verstappen az utolsó körös újraindításnál sikerrel megelőzte a hétszeres világbajnokot, aki ugyan mindent megtett, hogy visszaelőzhesse riválisát, ez már nem sikerült neki.

A Mercedes csapatfőnöke rendkívül elégedetlen volt az utolsó bő egy kör eseményeivel, ezért nem sokkal a leintés után két óvást is benyújtott az istálló, megtámadva Verstappen győzelmét. Mindkettőt elutasította az FIA, de még mindig nem tekinthető hivatalosnak a végeredmény, mivel a Mercedes jelezte fellebbezési szándékát.

Hamilton a hírek szerint elengedte volna a dolgot, de Wolff nem teszi


Az f1maximaal.nl azonban angliai forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a díjátadó ceremónia után Lewis Hamilton azt kérte Toto Wolfftól, hogy ne óvják meg az eredményt Verstappen és a Red Bull ellen. Az eredményt azonban tudjuk, a német gyári istálló két vélt sérelemmel kapcsolatban is óvott, de mindkettőt elutasította az FIA még aznap.

Ha ez így igaz, Lewis Hamilton beletörődött volna a valóban furcsa vereségbe, a Mercedes azonban még nem engedte el az ügyet és jelezte fellebbezési szándékát, amit csütörtökig kell véglegesítenie a gárdának. Úgyhogy továbbra is félig nyitott kérdés, ki is nyerte a 2021-es világbajnoki címet. Jelen állás szerint Max Verstappen a Red Bull-Hondával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: