DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Sajtó: Verstappen gigafizetésért hosszabbított

Brit és holland lapok szerint Max Verstappen már alá is írta új szerződését a Red Bull-lal, amellyel 2023-at követően is a csapatnál marad. 40 millió font fizetésről írnak – amely megegyezik Lewis Hamilton becsült bérével.

A Formula-1 legújabb világbajnokának jelenleg ismert szerződése az idei évre és 2023-ra terjed ki a Red Bull-lal, de a tavalyi siker után a felek egyértelművé tették, hosszú ideig szeretnének még kitartani egymás mellett. Sajtóhírek szerint már meg is történt a megállapodás, és Verstappen a következő két szezonon túl is maradni fog a Milton Keynes-i istálló kötelékében. Hivatalos megerősítés az ügyről egyelőre nem érkezett.



A brit Daily Mail és a holland De Telegraaf arról is beszámol, hogy Verstappen 40 millió fontot kereshet egy évben az új szerződéssel – az összeg 17 milliárd forintnak felel meg. Ezzel a bérrel Verstappen a Formula-1-es fizetési lista élére kerülne, holtversenyben Lewis Hamiltonnal, hiszen a meg nem erősített becslések szerint a hétszeres világbajnok ugyancsak 40 millió fontot kap évente a Mercedestől.

A Red Bullnak van miből finanszíroznia sztárpilótája bérét, hiszen a 140 millió dolláros költséglimitet csak két új szponzor kifizetéseiből fedezni tudják: az új főtámogató Oracle 100 millió, a Bybit 50 millió dollárt utal évente a hírek szerint. A pilóták fizetése nem számít bele a költségkeretbe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: