DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Horner: Remélem, Lewis elégedett magával

Már a verseny közben sem rejtette véka alá véleményét Christian Horner, és a futam leintését követően is „gratulált” Lewis Hamiltonnak az üres győzelemhez, miközben Verstappent kórházba küldte.

A két világbajnoki aspiráns már többször is összecsapott idén a pályán, s már valóban csak idő kérdése volt, mikor fajul ütközésig kettejük agresszív versengése. Nos, erre a szezon tizedik futamán, Silverstone-ban került sor.

Verstappen megtartotta az első pozíciót a rajtot követő kanyarokban, azonban a Copse előtti egyenesben Hamilton szélrányékot fogott a Red Bullon, a kanyarban összeértek, és a holland elképesztő, 51G-s erőhatással csapódott a gumifalba.

Verstappent az első vizsgálatok után információink szerint átszállították egy közeli helyi kórházba, mindeközben pedig Hamilton a tízmásodperces büntetésével együtt is megnyerte a versenyt. Christian Horner azonnal véleményt nyilvánított az FIA felé a baleset után, mondván a Copse-ban nem lehet ezt csinálni.”

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Formula.hu (@formula.hu) által megosztott bejegyzés

 

A leintést követően a Sky Sports kamerái előtt sem rejtette véka alá gondolatait: „Ennek nem így kellett volna történnie, ha lehetek őszinte. Max egy 51G-s becsapódást szenvedett el. Lewis egy világbajnok, nem kellene ilyen manővereket csinálnia. Számomra teljesen elfogadhatatlan az, amit tett, egyszerűen kilökött egy versenyzőt.”

Max Verstappennek Christian Horner szavai alapján nincs komolyabb baja, egyszerűen csak kivizsgálás céljából szállították át: „A mai nap legnagyobb sikere az, hogy Max hála istennek jól van. Elővigyázatosság céljából kórházba vitték egy kivizsgálásra az 51G-s erőhatás miatt, szóval remélem, most Lewis rendkívül elégedett magával…” – szólt oda a rivális istálló pilótájának a Red Bull csapatfőnöke.

„Számomra ez nem több egy üres győzelemnél” – tette hozzá Horner. Lewis Hamilton így beszélt az eset kapcsán a leintést követően: „Max nagyon agresszív, így az én hozzáállásom is mindig olyan, mint amit a másiktól várok. Teljesen mellette voltam, de ő nem hagyott nekem elegendő helyet. Akár egyetértek a büntetéssel, akár nem, elfogadom és leszegem a fejem. Nem hagyhattam, hogy ma bármi a brit zászló, a himnuszunk és a szurkolók öröme közé álljon!”

A balesetről az F1 hivatalos YouTube-csatornáján nézhetitek meg a videót, mely akár ide kattintva is elérhető!

Gyertek, beszéljük ki a biztosan indulatokat keltő Brit Nagydíjat a Formula Aréna Facebook-csoportban, ahol megannyi F1-rajongóval oszthatjátok meg nézeteiteket!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: