DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
WEC

Montoya volt a leggyorsabb a bahreini teszten

A kolumbiai ex-F1-es pilóta, aki életében először vezethette a Porsche LMP1-es autóját, nem vesztegette az idejét: ő érte el a legjobb köridőt a WEC irányítói által szervezett szahíri újoncteszten.

Ahogy arról a nap korábbi szakaszában már beszámoltunk, vasárnap végre sor került Juan-Pablo Montoya első LMP1-es tesztjére a Porsche 919 Hybriddel. A kolumbiai a hosszútávú-vb irányítói által szervezett újoncteszten kapott lehetőséget, amely után lenyűgözve beszélt a szombaton világbajnoki címet szerző alakulat versenygépéről. Nos, a korábban a Formula-1-et is megjárt versenyző, aki jelenleg az IndyCar mezőnyében szerepel, valóban élvezhette a vezetést, ugyanis rögtön ő bizonyult a leggyorsabbnak a gyakorlás folyamán! Montoya legjobb köre 1:40.861 volt, ezzel csaknem 1,3 másodpercet adott a teszt második helyezettjének.

Montoya_WEC_Bahrein_DPPI



Andreas Seidl, a Porsche LMP1-es csapatfőnöke elégedetten beszélt a versenyző teljesítményéről: „Lenyűgözött minket, amit Juan-Pablo csinált. Rendkívül profi és gyors volt azonnal: már az első gyorskörén 1:45-öt futott” – idézi szavait az autosport.com szakoldal. Seidl hozzátette, hogy a mostani körülmények korántsem voltak annyira ideálisak, mint a pénteki kvalifikáció idején. Csak összehasonlításképp: akkor Mark Webberék 1:39.736-tal szerezték meg a rajtelsőséget.

Montoya mögött az Aston Martin GT-versenyzője, Richie Stanaway végzett a második helyen az Audi volánjánál. Az új-zélandi, aki összesen 30 kört tett meg az autóval, természetesen megköszönte a lehetőséget (a WEC szervezői maguk választották ki, hogy kik vehetnek részt a vasárnapi teszten), emellett kiemelte, hogy Benoit Treluyer rengeteget áldozott az idejéből őrá, hogy ellássa a megfelelő tanácsokkal.

A harmadik helyet Webber protezsáltja, Mitch Evans szerezte meg, aki Montoyával osztozott a 17-es rajtszámú Porschén: ő 1:42.946-ot futott, azzal bő két másodperccel maradt el a kolumbiaitól. A Toyoták közül Anthony Davidson bizonyult a leggyorsabbnak, az ő lemaradása viszont már csaknem három másodperc volt az éllovashoz képest. Sam Bird (Stanaway és Evans mellett ő volt a harmadik szerencsés újonc), aki szombaton még az LMP2 bajnoki címének örülhetett, szintén beülhetett a japánok 1-es számú gépébe, amellyel 1:45.318-as időt ért el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: