DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WEC

Montoya: Ördögi játékszer az LMP1-es autó!

Az Indy500 idei győztese, Juan Pablo Montoya vasárnap délelőtt először próbálhatta ki a Porsche előző nap világbajnoki címet nyert autóját: a kolumbiai ex-F1-es szuperlatívuszokban beszélt a gépről.

A korábban a Formula-1-et is megjárt, jelenleg pedig az IndyCarban szereplő Juan Pablo Montoya vasárnap délelőtt végre élesben is kipróbálhatta a hosszútávú-világbajnokság idei győztes konstrukcióját, a Porsche 919 Hybridet. A kolumbiai ugyanis részt vesz a Bahreinben zajló újoncok tesztjén, ahol délelőtt összesen 18 kört tett meg, legjobb eredménye pedig 1:43.174 volt. Az első menet után a pilóta nem győzte dicsérni a világbajnoki címet szombaton bezsebelő Mark Webber, Brendon Hartley, Timo Bernhard trió versenygépét:

Montoya_Porsche_DPPI



„Az első benyomásom, hogy az autó lenyűgöző” – nyilatkozta Montoya a motorsport.com hasábjain. „Igazi ördögi játékszer – talán így lehet a legjobban megfogalmazni. Sokféle autót vezettem már, de ezzel nagyon jó móka körözni. Nagyon erős, rendkívül stabil, de könnyű túlerőltetni. Annyira ígéretesnek tűnik, hogy arra csábít, hogy mindent kipréselj belőle. Kissé sokkoló a dolog, mert bizonyos értelemben egyszerűnek tűnik a vezetése, de épp ezért könnyű átlépni vele a határt.”

A mostani teszt ellenére sem valószínű, hogy Montoya 2016-ban rajthoz állni a Le Mans-i 24 órás viadalon, az IndyCar-os kötelezettségei miatt ugyanis például a versenyt megelőző kötelező teszten sem tudna részt venni. A kolumbiai ugyanakkor a jövőben szívesen megmérettetné magát ott is, de azt is kikötötte, hogy csak LMP1-es autóval hajlandó indulni a legendás eseményen:

„Ha rajthoz állok Le Mans-ban, akkor az ilyen autóban fog megtörténni – nem igazán izgat, hogy GT-autóval vagy gyengébb járművel induljak a versenyen” – fogalmazott a versenyző, aki egy esetleges ottani győzelemmel a második pilóta lehetne a történelemben Graham Hill után, aki az F1-es Monacói Nagydíjat, az Indy500-at és a Le Mans-i 24 órást is meg tudta nyerni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: