Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. május 23. kedd

WEC hírek

Porsche: Le Mans mindenek felett

Alárendeli a hétvégi WEC-szezonrajtot a német gyártó annak, hogy Le Mans-ban a lehető legversenyképesebbek legyenek majd az autói - jó döntés?

részletek

Kubica: Nehéz volt visszatérni a pályákra

A lengyel pilóta szerint túlságosan emlékeztette őt eddig az F1-re a versenypálya - most azonban ez megváltozott.

részletek

Itt az új Porsche 919 LMP1

A Porsche leleplezte az új WEC 919 LMP1-es hibrid versenyautóját, amivel szándékuk szerint a német gyár megvédi a tavalyi WEC világbajnoki címét és a Le Mans-i 24 óráson szerzett győzelmét is szeretné megismételni.

részletek

Baj lehet: a Toyota is kiszállhat a WEC-ből?

Az LMP1-es kategória és a WEC lényege a hibrid technológia fejlesztése, ha ezt nem teheti meg egy gyártó, akkor túl sok értelme nincs a szériában versenyezni - mondják a japánok.

részletek

Pénzügyi gondokba ütközhet a Toyota

Komoly rizikót vállal a japán gyártó a 2017-es Le Mans-i 24 órás versennyel, de a tavalyi dráma után most mégis meglépik azt, amit meg kell - mindent megtesznek a győzelemért.

részletek

Három Ford GT száll versenybe Sebringben

A Ford Chip Ganassi Racing három Ford GT-vel száll versenybe március 18-án a Sebring 12 órás futamon, hogy a csapat kilenc hónapon belül besöpörhesse a világ három leghíresebb trófeáit.

részletek

Nem sikerült lelassítani az LMP1-eseket

Az F1-gyel ellentétben a WEC-ben olyan szabályváltozások történtek, melyek visszavettek az autók kanyarsebességéből – legalábbis ez volt az elmélet. Valójában már a tavalyi köridők közelében járnak.

részletek

Ennyire érdekli Hülkenberget Le Mans

A Renault F1-es versenyzője 2015-ben első próbálkozásra megnyerte a legendás 24 órás versenyt, most pedig arról beszélt, hogy vissza fog-e térni idén a La Sarthe-pályára.

részletek

Kubica készen áll az új kihívásokra

Robert Kubica, az egykori F1-es versenyző hat évvel ezelőtti a súlyos ralibalesete után idén ismét úgy érzi, hogy teljes szezont tud futni egy komolyabb világbajnoki sorozatban.

részletek

A McLaren visszatérne a Le Mans-i a 24 órásra

Már több mint húsz év eltelt azóta, hogy a McLaren F1 GTR megnyerte a világ leghíresebb hosszútávú versenyét, a cég vezérigazgatója ismét elvinné Le Mans-ba autóit.

részletek

A teljes Ford GT osztag indul Le Mans-ban

Mind a négy Ford GT versenygép rajthoz áll a 2017-es Le Mans 24 órás futamon – egy évvel azt követően, hogy a márka diadalmasan visszatért a hosszú távú versenyek világába.

részletek

Robert Kubica az LMP1-ben folytatja

Megvalósul az egykori F1-es lengyel pilóta álma: a WEC teljes szezonjában részt vesz egy prototípussal. Ma nyilvánosságra hozták a világbajnokság és a Le Mans-i 24 órás nevezési listáit.

részletek
Olvastad már?