Steward
Balogh Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. április 23. vasárnap

WEC hírek

A McLaren visszatérne a Le Mans-i a 24 órásra

Már több mint húsz év eltelt azóta, hogy a McLaren F1 GTR megnyerte a világ leghíresebb hosszútávú versenyét, a cég vezérigazgatója ismét elvinné Le Mans-ba autóit.

részletek

A teljes Ford GT osztag indul Le Mans-ban

Mind a négy Ford GT versenygép rajthoz áll a 2017-es Le Mans 24 órás futamon – egy évvel azt követően, hogy a márka diadalmasan visszatért a hosszú távú versenyek világába.

részletek

Robert Kubica az LMP1-ben folytatja

Megvalósul az egykori F1-es lengyel pilóta álma: a WEC teljes szezonjában részt vesz egy prototípussal. Ma nyilvánosságra hozták a világbajnokság és a Le Mans-i 24 órás nevezési listáit.

részletek

Három autóval megy Le Mans-ba a Toyota

Újkori története során először három autót visz a Toyota Le Mans-ba, és a harmadik egységben még van két szabad hely – talán F1-es pilóta is beülhet? Jose Maria Lopez teljes szezont fut a japánoknál!

részletek

Daytona: Ford az első három starthelyen

A Ford Chip Ganassi Racing besöpörte az első három startpozíciót az év egyik legnagyobb amerikai versenyén, Daytona International Speedway pályán 55. alkalommal megrendezett Rolex 24 órás futamon.

részletek

A Ford készen áll a daytonai 24 órás futamra

Tizenkét pilóta. Négy autó. Egy csapat. A Ford Chip Ganassi Racing IMSA WeatherTech SportsCar Bajnokságon és a FIA Hosszútávú Világbajnokságon indított csapatai egyesítik az erőiket:

részletek

Le Mans-ba vágyik a NASCAR sztárja

A Le Mans-i 24 órás viadal minden kétséget kizáróan a világ egyik legnagyobb presztízsű autóversenye, így nem csoda, ha rengeteg pilóta álmodik az ottani indulásról.

részletek

WEC: Gigászi csata jöhet 2017-ben

Van, aki szerint nem hogy nem okoz gondot az Audi távozása, de nagyobb lehet a küzdelem, mint valaha - azt is elárulta, hogy mire alapozza ezt. Valóban minden idők egyik legjobb éve jön?

részletek

"Az Audi kiszállása csak egy döccenő"

Allan McNish úgy véli, hogy a hosszútávú versenyzés ikonikus alakjának elvesztése nem rengeti meg alapjaiban sem Le Mans-t, sem a WEC-szériát - sőt, nagy csatára számít az LMP1-ben.

részletek

Legendás Le Mans-győzelmek LEGO kockákból

Egy ajándék, amivel az Ön gyermekei is ráléphetnek az autóversenyzéshez vezető útra. Az 1966-ban és 2016-ban látványos győzelmet arató Ford GT40 és az új Ford GT versenygépek LEGO kockákból...

részletek

Egy vadállat, amit Brawn tervezett

Kevesen tudják, hogy az első sikeres versenyautó, amely Ross Brawn kezei alatt készült, a Jaguar 1991-es prototípusa volt, amely megnyerte a Sportautó-világbajnokságot.

részletek

Kubicát nem akadályozta korábbi sérülése

A korábbi F1-es versenyző is részt vett a WEC bahreini újonc-tesztjén, s a lengyel elmondása szerint csak apró átalakításokra lenne szükség az autón, hogy versenyképes lehessen a kategóriában.

részletek
Olvastad már?