Steward
Dezső Attila
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. január 21. szombat

WEC hírek

WEC: Hat század döntött a pole-ról

Rendkívül szoros és izgalmas időmérőt tudhat maga mögött a mezőny a szezon utolsó előtti állomásán, ahol mindhárom gyártó befért az első háromba. A vb-éllovas egység csak a hatodik helyről rajtolhat.

részletek

Webber fél a balesetektől, ezért vonul vissza

Még mindig kísérti két évvel ezelőtti, hatalmas bukása Mark Webbert. Tart egy újabb balesettől, ráadásul már nem érzi magában a tüzet, ezért hagy fel szezon végén a motorsporttal.

részletek

HIVATALOS: Otthagyja a Le Mans-t az Audi

Háromról kettőre csökken a versenyképes LMP1-es gyári csapatok száma a WEC-ben, miután az Audi bejelentette, hogy a szezon végén elhagyja az endurance-világbajnokságot, hogy a Formula-E-re koncentráljon.

részletek

Kiszállhat-e a WEC-ből az Audi?

A 2000 és 2014 között tizenegy Le Mans-i győzelmet gyűjtő gárdáról nemrég röppent fel a hír, hogy jövőre kiszállnak a Hosszútávú-világbajnokságról - a márka motorsportfőnöke kommentálta az értesülést.

részletek

WEC: Zseniális Toyota-győzelem Fujiban!

Az idén eddig nyeretlen japán gyártó a Fuji 6 órás utolsó szakaszában lapot húzott a 19-re 6-os számú autóján, és nem cserélt kereket, így ha egy hajszállal is, behúzták hazai futamukat.

részletek

Le Mans-i győztes ül Webber helyére

Ha minden igaz, jövőre egyedül Brendon Hartley érkezik úgy Le Mans-ba a Porsche LMP1-es pilótái közül, hogy még egyszer sem nyert a 24 óráson – megvan, kik lehetnek a távozó Webber utódai.

részletek

Webber bejelentette visszavonulását

A japán hétvégét megelőzően a Porsche bejelentette: a korábban az F1-ben is több futamgyőzelmet arató, tavaly pedig a WEC-ben vb-címet szerző ausztrál a szezon végén szögre akasztja a bukósisakját.

részletek

Nincs megoldás: Így ütközik a WEC és az FE

A Hosszútávú Világbajnokság és a Formula-E előttünk álló szezonjának előzetes versenynaptárát is közzétette a Motorsport Világtanács. A két sorozat nagy dilemmáját továbbra sem orvosolták.

részletek

Robert Kubica a Le Mans-i 24 óráson köthet ki

Sikeres szárnypróbálgatásai után a lengyel 90 %-ot ad arra, hogy a pályaversenyzésben folytatja a jövőben. Beismerte, hogy egyre inkább megmozgatják a hosszútávú futamok.

részletek

A WEC-be és Formula-E-be tart a BMW

Kibővíti motorsportprogramját a német márka, és egyszerre csatlakoznak a Le Mans-i 24 óráshoz és WEC-hez a GTE kategóriában, valamint a Formula-E-hez az Andretti csapat partnereként.

részletek

WEC: Webberék megállíthatatlanok

Mark Webber, Timo Bernhard és Brendon Hartley Porschéja nyerte a WEC austini 6 órás versenyét, miután a gyorsabbnak tűnő Audi mindkét autóját problémák hátráltatták.

részletek

Az Audié az első sor Austinban

Szezonbeli harmadik pole-ját szerezte a #7-es számú Audi Marcel Fässler és Andre Lotterer irányítása alatt a WEC austini 6 órás versenyének hétvégéjén. A listavezető Porsche csak az ötödik helyen áll.

részletek
Olvastad már?