DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
WEC

A két Toyota az első sorban a WEC-szezonzárón

Brendon Hartley-é a pole, aki közel fél másodpercet adott Kamui Kobayashinak, a Ferrarik csak a harmadik sorba fértek be egy Cadillac és egy Porsche mögé.

Papíron még több egység is világbajnok lehet a WEC csúcskategóriájában a bahreini szezonzárón, és a pole-pozíciót, valamint a vele járó pluszpontot a bajnokságot vezető #8-as Toyota szerezte meg Brendon Hartley révén.

Az új-zélandi pilóta szűk fél másodpercet adott a második helyre befutó testvérautónak és az azt vezető Kamui Kobayashinak, így a két Toyota foglalhatja majd el az első sort.

A #8-as pedig ezzel a pole-lal biztosította, hogy elég neki harmadik helyen befutni a vb-címhez akkor is, ha a másik Toyota megnyeri a futamot.

wec-toyota-hartley



A második sorba a #7-es Toyotától Alex Lynn-nel alig két tizeddel elmaradó Cadillac, valamint Kevin Estre és az egyik Penske Porsche állhat majd fel, de utóbbi már egy másodpercen kívüli lemaradást szerzett össze.

Csak a harmadik sort szerezte meg, és eddig minden session során messze elmaradt a két Ferrari, így az ő címükhöz csoda kellene szombaton. Három Porsche után csak a 10-11. helyre volt jó a két Peugeot, a hypercarok sorát pedig a Vanwall zárta.

Az LMP2-ben a #23-as United Autosports, míg az LMGTE-ben az Iron Dames női egysége szerezte meg a pole-t.

A futam szombaton 12 órakor kezdődik majd és nyolc órán keresztül tart, egy részét az Eurosport 2 közvetíti.

A bajnokságok állása ezen a linken megtekinthető!

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: