DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
WEC

Jenson Button visszatér a versenypályákra

A 2009-es Formula-1-es világbajnok 2019 után először fog teljes szezont futni bármely sorozatban. Button 2024-ben az endurance-világbajnokságban áll rajthoz.

Napestig lehetne sorolni az okokat, hogy miért várhatják különös izgalommal az autósportrajongók az endurance-világbajnokság 2024-es szezonját: amellett, hogy a vadonatúj GT3-as kategóriába olyan gyártók érkeznek, mint a McLaren vagy a Lexus, a hypercarok között pedig bemutatkozik a BMW, az Alpine és a Lamborghini, igazi nagyágyúk is csatlakoznak a szériához, többek között Valentino Rossi személyében.

Most pedig az is bebizonyosodott, hogy újra láthatunk egy korábbi Formula-1-es világbajnokot a mezőnyben, ugyanis a Brawn GP-vel 2009-ben tündérmesébe illő módon csúcsra jutó Jenson Button a Jota Porsche versenyzője lesz 2024-ben.



A januárban 44 éves versenyző egy teljes szezont fog futni, erre pedig 2019 óta nem volt példa, amikor a Super GT-ben versenyzett az F1-től 2016-ban visszavonult pilóta. A #38-as Hypercar volánján a szintén brit Phil Hansonnal és a dán Oliver Rasmussennel fog osztozni.

„Alig várom már, hogy versenyezhessünk” – mondta a 2009-es F1-es világbajnok. A két csapattársam már rendkívül tapasztalt a megbízhatósági versenyek világában, s mivel ez egy csapatverseny, én nem gondolnám, hogy kerülhettem volna jobb csapatba, mint a Hertz Team Jota.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: