DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
WEC

A Toyota WEC-csapatában folytatja De Vries?

Jose Maria Lopez helyét kaphatná meg: már 2023-ban is ez lett volna a szerepe, ha nem szól közbe az F1-es lehetőség. 2024-ben megvalósulhat a terv.

Az Autosport forrásai szerint a Toyota világbajnok WEC-csapatában versenyezhet 2024-ben az F1-ből kikerülő Nyck de Vries.

A portál úgy tudja, hogy 2022-es tartalékpilóta-szerződése után 2023-ra alá is írt már a japán gyártó #7-es számú hypercarjába a holland, de a szerződésében volt egy F1-es kilépési záradék, ami érvényre jutott, amint az AlphaTaurinál lehetőséget kapott.

Onnan viszont alig tíz futam után elküldték, és jelen állás szerint elképzelhetetlen, hogy 2024-ben ott legyen az F1-es rajtrácson – sőt, az is komoly meglepetésként hatna, ha még valaha visszatérne oda.

f1-devries



A Toyotánál viszont így ismét szóba kerülhet, és az Autosport szerint ez meg is fog történni. Eredetileg az argentin Jose Maria Lopez helyét kapta volna meg, de az AlphaTauri-kontraktus után Lopezzel egy évet hosszabbítottak még a japánok.

 

Megerősítés még nincs

A távozás előtt álló Lopez nem adott egyértelmű választ a kérdésre, csak annyit mondott, hogy még nem dőlt el a sorsa, és bár ő szeretne maradni, de már nem 20 éves – olyannyira nem, hogy idén töltötte be a 40-et.

De Vries így Mike Conway és Kamui Kobayashi csapattársa lehetne, amely egység jelenleg, egy futammal a vége előtt 15 pontos hátrányban van a bajnoki éllovas testvérautóhoz képest.

A csapatigazgató Rob Leupen sem erősítette meg a portál értesülését, annyit mondott, hogy jelenleg elégedettek a pilótafelállásukkal, nincs vele semmi gondjuk.

wec-toyota

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: