DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Áttörést érhetett el a Renault-motor

Hosszú évek szenvedése után jó esély van arra, hogy a francia erőforrás végre felveheti a versenyt a legjobbakkal. A McLaren információi szerint a Renault jelentőset ugorhat lóerőben jövőre.

A 2019-es Formula-1-es erőforrások jó ideig tesztelések alatt állnak, mielőtt a téli teszteken pályára vinnék őket a csapatok. Max Verstappen is éppen a napokban jelentette be, hogy hamarosan a szimulátoron teszteli az RB15-höz épített Honda-erőforrást. Most pedig a rivális Renault-ról tudhattuk meg, hogy a tesztpadon remekül teljesít.

A 2018-as szezon utolsó harmada nem éppen a franciák diadalmenetéről szólt, a C-specifikációs motort kizárólag a Red Bull próbálta ki, ám később ők is visszaváltottak a régebbi variánsra, mivel utódja megbízhatatlannak bizonyult. A McLarennek ugyan közel sem az erőforrás volt a legnagyobb gondja, de a jövő évre jóval optimistábban tekintenek, különösen a Renault felől érkező hírek miatt.

A Renault végre rálelt a helyes útra, vagy korai az optimizmus?


„A Renault azt mondja, nagyon elégedettek a télen eddig elért haladásukkal. Rengeteg kilowattot találtak, úgy gondolják, most már igazán versenyben lesznek. Nem lenne helyes, ha pontos számokat idéznék, de úgy érzik, egyértelműen versenyképesek lesznek jövőre” – mondta el véleményét Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója.

Mi a helyzet az istállóval? „Óvatos optimizmus van bennünk, de nem szeretnénk a dolgok elébe vágni. Ezt a hibát követtük el korábban és nem szeretnénk kétszer ugyanabba a folyóba lépni. Leszegett fejjel dolgozunk, a fejlesztések jól haladnak, egyelőre pontosan azon az úton járunk, amit szerettünk volna elérni” – tette hozzá Brown.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: