Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. június 18. kedd

Motor

Binotto: Félek, hogy máris elszállt a világbajnoki cím

Alig hét verseny telt még csak el az idei Formula-1-es évadból, a Ferrari csapatfőnöke azonban tart attól, hogy ebben az évben is vereséget szenvednek, a Mercedes ugyanis alaposan előttük jár.

részletek

Hamilton: Nem tudjuk azt, amit a Ferrari-motor

A Scuderia alaposan félretervezte idei versenyautóját, az eddigi hét versenyből egyet sem tudott megnyerni, igaz, Kanadában ez kis híján sikerült. Az egyenesben elért sebességük azonban hatalmas.

részletek

70 éve indult útjára a gyorsaságimotoros-világbajnokság

Komoly mérföldkőhöz ért június 13-án a MotoGP: a világbajnokság napra pontosan 70 éve indult hódító útjára, ezzel a motorsportok között a legrégebbi vb-szériának számít. Ennek apropóján összeszedtük a legfontosabb statisztikát az elmúlt hét évtizedből.

részletek

Már szombaton tudták, hogy Hamiltonnal gond van

Elég kalandos úton jutott el a Kanadai Nagydíj győzelméig Lewis Hamilton, pénteken odacsapta, a váltócsere után olajszivárgás is nehezítette a dolgát, végül pedig Vettel büntetése kellett a sikerhez.

részletek

A Honda már jövő héten új motorral érkezhet

A fejlesztési verseny folyamatosan zajlik idén is a Formula-1-ben. Holland sajtóértesülések szerint a japán gyártó Franciaországba egy erősebb motorvariánssal érkezik, amit be is vetnek élesben.

részletek

Bajban Stroll és a Racing Point

Tönkrement a vadonatúj Mercedes-motor az időmérő előtt, de ezt leszámítva is inkább hátrafelé lépdel a Racing Point, pedig év elején arra számítottak, éppen ebben az időszakban fognak fejlődni.

részletek

Egyre jobb a McLaren-Renault

Egész hétvégén biztató produkcióval rukkolt elő a wokingi istálló, mindkét versenyzője bejutott az időmérő döntő szakaszába, igaz, egy utólagos büntetés miatt Sainz tízen kívülről indul.

részletek

Nem a levegőbe beszélt a Renault

Egyre szebbnek tűnik az eddig csak szenvedő Renault jövője. A motor erősnek mutatkozik, mindkét csapat jóval előrébb jár, mint korábban, ráadásul hamarosan jön a hatalmas fejlesztési csomag.

részletek

A Honda tudja, mit tegyen, hogy fejlődjön

Távolról sem elégedett a Kanadai Nagydíj pénteki napjával a japán gyártó, biztató volt a kezdés, de délután a négyből egyik versenyző sem került a legjobb tízbe. Ám tudják, hol javítsanak.

részletek

A Mercedes az új motorral a Ferrari utolsó méregfogát is kihúzná

Teljes mozgósításba kezdett a 2019-es F1-es szezont eddig domináló Mercedes, abban a reményben, hogy a csúcssebesség terén eddig náluk jobban teljesítő Ferrarinak már Montrealban se terem majd babér.

részletek

Villeneuve: Lehetetlen legyőzni a Mercedest

Az 1997-es világbajnok nem csupán az idei évre gondolt, hanem a komplett hibridérára. Jacques Villeneuve szerint, ha a 2021-es szabályváltozások nem lesznek drasztikusak, folytatódik az uralom.

részletek

Most végre megtudhatjuk, mire képes a fejlesztett Ferrari-motor

A Mercedesszel szembeni folyamatos hátrányát előrehozott fejlesztésekkel igyekezett a Ferrari ledolgozni. Ennek egyik eleme a frissített erőforrás, amit azonban eddig nem lehetett jól lemérni.

részletek
Olvastad már?