Steward
Vaszilykó Péter
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. július 2. csütörtök

Motor

Kovács Bálint: Megérte a kockázat, dobogó lett a jutalma

A H-Moto Team ifjú versenyzője a koronavírus-járvány csökkenését követően első magyar motorosként indulhatott egy újrainduló nemzetközi motorversenyen, ahol rögtön dobogóra is állhatott. Kovács Bálint a NEW2Project csapat pilótájaként harmadik lett a cseh bajnokság szombati futamán Brno-ban, ahol egy Yamaha R1 nyergében versenyzett a legendás aszfaltcsíkon.

részletek

Elhunyt a MotoGP legendája, Carlo Ubbiali

Kilencvenéves korában távozott az élők sorából a kilencszeres motoros bajnok. Az olasz versenyző volt az első, aki igazán dominánssá vált a kétkerekűek világában.

részletek

Norris: Nem old meg mindent a Mercedes-motor

Várja a jövő évi erőforrásváltást a McLaren brit pilótája, de azzal is tisztában van, hogy önmagában a Mercedes hajtásláncának beépítése nem fogja az élmezőnybe repíteni a wokingiakat.

részletek

Az új F1-es motor már félig elektromos lesz

Miközben az egyik oldalon azon dolgozik a Formula-1, hogy az idei szezon elkezdődhessen valahogy, párhuzamosan már a hosszabb távú tervek is körvonalazódnak, hogy a sport a technológiai tápláléklánc csúcsán maradjon.

részletek

Ezért van szükség a személyautók motorjainak belső tisztítására

Ma a külső motortisztítás közismert fogalomnak számít az autótulajdonosok körében. A belső motortisztítás, másnéven a „motor mélytisztítás” előnyeit viszont még kevesen ismerik.

részletek

A Ferrari lehet a kényszerszünet nyertese

A téli tesztek nem sikerültek valami fényesre, de sajtóhírek szerint a koronavírus miatti kényszerszünetet kihasználva a Scuderia igyekszik az erőforrásán fejleszteni, hogy csökkentse hátrányát.

részletek

Mercedes: Megoldottuk a motorhibákat

A hatnapos tesztelés során nem kevesebb, mint négy meghibásodás történt a Mercedes erőforrásaival. Jó hír a német gyártó rajongóinak, hogy úgy tűnik, sikerült túllendülni a gondokon.

részletek

Ecclestone: Tessék beperelni az FIA-t!

Bernie Ecclestone szerint is enyhén szólva homályos a tavalyi FIA-Ferrari megállapodás, ennek titokban tartása pedig felér egy beismerő vallomással. Sok pénzről van szó, a megoldás a per lehet.

részletek

Olasz sajtó: A Mercedes vezetésével háborút indítottak a Ferrari és az FIA ellen

Úgy tűnik, vége az elmúlt években ápolt jó kapcsolatnak, kölcsönös elismerésnek az élcsapatok között. Itáliában a sajtó úgy fogalmaz, a riválisok kőkemény ostromot kezdtek a Ferrari és az FIA ellen.

részletek

Hét csapat tiltakozik a Ferrari-FIA alku miatt

Közös levelet fogalmazott meg a Mercedes, a Red Bull, a McLaren, az Alpha Tauri, a Racing Point, a Williams és a Renault: nem nyugszanak, amíg az FIA magyarázatot nem ad a Ferrari rejtélyes motorügyletére.

részletek

Valóban ekkorát ugrott ismét előre a Honda?

A Red Bull mellett a testvércsapat vezetősége is kimondottan boldog a téli teszteken tapasztaltakkal. Különösen dicsérik a japán erőforrás fejlődését, és a Hondánál is elégedettek a motorral.

részletek

MotoGP: Jubileumi dizájn a Suzukinál

Az 1960-as Man-szigeti TT-n debütáltak a világbajnokságon, két évvel később pedig már meg is szerezték első vb-címüket: ennek állít emléket a japán gyártó kék-ezüst fényezése 2020-ban.

részletek
Olvastad már?