DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 28. kedd

Motor

Mi fán terem a motorolajok API és ACEA besorolása?

API és ACEA. Valószínűleg a legtöbb autótulajdonosnak nem sokat mond ez a két mozaikszó. Pedig gépjárművük életében, annak gyártásának helyétől függetlenül, fontos szerepet tölt be. Legyen szó európai, amerikai vagy éppen japán kocsiról, mindegyikbe kell valamilyen motorolaj. Az azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen. Mi megmutatjuk, hogy hova mit szoktak önteni a szervizben, amikor olajat cserélnek a szakemberek.

részletek

A valaha volt legrosszabb F1-es motorok – 2. rész

Óriási az érdeklődés a motorgyártók részéről a Formula-1 iránt, hiszen hatan máris elkötelezték magukat a 2026-os indulás mellett.

részletek

A valaha volt legrosszabb F1-es motorok - 1. rész

Óriási az érdeklődés a motorgyártók részéről a Formula-1 iránt, hiszen hatan máris elkötelezték magukat a 2026-os indulás mellett.

részletek

Megingathatatlan Mercedes, lebőgő Ferrari és Alpine – kik voltak a legmegbízhatóbbak idén az F1-ben?

Egy téren 2022-ben is a Mercedes jelentette az etalont az F1-ben: egyetlen műszaki hibával hozták le a szezont. A Ferrari teljesítette a legkevesebb kört.

részletek

„A jövő évi Ferrari-motor egy bomba lesz”

Ezt Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke mondta el az alapján, amit a Scuderia leköszönő F1-es vezetőjétől, Mattia Binottótól hallott. Az amerikai istálló még tovább fejlődne 2023-ban.

részletek

Verstappen: Köszönöm a Hondának a remek motort

Max Verstappen a tavalyi év után ismét megnyerte a világbajnoki címet, ezúttal azonban jóval simábban. A Red Bull egészen fantasztikus autót rakott össze 2022-re, a Honda erőforrásai pedig kitűnőek.

részletek

Verstappen: Őrültnek hittek, hogy a Hondát választottuk

Csak négy évet kell visszamennünk az időben, amikor a Red Bull úgy döntött, szövetségre lép az akkor még igencsak gyengélkedő Hondával. Most már látszik, kiváló lépés volt.

részletek

Hogyan spórolhatunk motorkerékpár-vásárláskor?

Mindenki szeretne mielőbb hozzájutni álmai motorkerékpárjához, ám a rendkívül magas árak és a kínálat szűkössége gyakran megnehezíti, hogy azonnal megvalósítsuk az elképzeléseinket. Mit tehetünk hát, hogy a lehető legtöbbet és a legjobbat kapjuk a pénzünkért a motorkerékpár-piacon? Melyik évszakban érdemes motort venni? Olvassa el tippjeinket és trükkjeinket, melyek hasznosak lehetnek, ha fontos Önnek, hogy valóban jó vételt csináljon.

részletek

Gyász: elhunyt egy motoros a Hockenheimringen

Tragikus baleset történt pénteken a német bajnokság szabadedzésén: Leon Langstädtler életét vesztette. Nyugodjon békében!

részletek

Red Bull: A saját motor hatalmas kihívás

Jelentős kihívás előtt áll a Red Bull csapata, miután úgy határoztak, hogy 2026-tól kezdve saját motorokkal indulnak. A technikai igazgató szerint az istállóban megvan ehhez a kellő motiváltság.

részletek

Ötven év és komoly motorsportsikerek után visszatér a Can-Am a kétkerekűekhez

A hazai motorkerékpárpiac tortáját nemcsak újra szeletelni, de bővíteni is szeretnénk a villanyhajtású Can-Am enduro és naked bike-ok jövő évi megjelenésével - fogalmazott lapunknak adott interjújában Bóday Pál.

részletek

Új fejlesztésekkel támadhat a Ferrari

Bár az erőforrás elemeinek jelentős részét már befagyasztották, a hibrid rendszerhez tartozó egységek közül három még fejleszthető őszig. A hírek szerint ezt az olaszok is szeretnék kihasználni.

részletek