Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. január 16. szombat

Motor

Sajtó: A Ferrari plusz 30 lóerőben reménykedik

Olasz források állítják, hogy a Ferrari harminc lóerőt javulhat, miután ráfeküdtek a 2021-es erőforrás fejlesztésére. Kérdés, ez önmagában elegendő lesz-e a jobb eredményekhez.

részletek

Akár saját motort is fejleszthet a Red Bull

Mármint nem rögtön a Honda 2021-es kivonulása után, hanem majd a legkésőbb 2026-ban érkező új szabálykeretek között: Helmut Marko megerősítette, hogy adottak lehetnek ehhez a feltételek.

részletek

Kovács Bálint: Ha vb-n akarunk szerepelni, akkor jövőre irány Spanyolország

Noha jelenleg önkéntes karanténban van Kovács Bálint, a H-Moto Team 19 éves motorosa, már javában készül a félévi vizsgáira, illetve a 2021-es szezonra. Az idén a nemzetközi mezőnyben sikert sikerre halmozó versenyző – aki többek között az élen végzett az Alpok Adria Bajnokság Superbike kategóriájában – motort is váltott 2020-ban, és úgy véli, a Yamaha jobb versenygép a számára. Év végi visszatekintés az idei csonka szezonra.

részletek

A hónap végéig döntene a motorról a Red Bull

Továbbra is a Honda erőforrásának átvételét preferálják az energiaitalosok, s Christian Horner csapatfőnök szerint előremutató egyeztetések zajlanak a háttérben, de egyre jobban szorítja őket az idő.

részletek

Ne maradj le semmiről a MotoGP idényzáróján!

Egyetlen jelentős sorozat fog versenyezni ezen a hétvégén: a MotoGP Portugáliában állomásozik. Mutatjuk a királykategória, a Moto2 és a Moto3 programját a tv-közvetítésekkel együtt.

részletek

Új motorral készül 2021-re a Ferrari

Akárcsak a Honda, a maranellói F1-es alakulat is komoly fejlesztéssel készül a következő szezonra az erőforrást illetően, amely az idei gyengélkedésük egyik fő okának tekinthető.

részletek

Ismét nagy erőkkel dolgoznak a balatoni versenypályán

Az M7-es autópályáról, a frissen épült 71-es lehajtóról különösen jól látható, hogy nagy erőkkel dolgoznak a gépek Balatonfőkajáron, az épülő Balaton Park Circuit helyszínén. Arról, hogy milyen állapotban van jelenleg a pálya és hogy mikor lehet kész, Oláh Gyárfást, az MNASZ elnökét, a projekt szakmai vezetőjét kérdeztük.

részletek

Wolff elmondta, miért nem adnak motort a Red Bullnak

Néhány éve még jó lehetőséget látott ebben az Ezüst Nyilak F1-es csapatfőnöke, azóta azonban megváltoztak a prioritások: ma egész egyszerűen nincs kapacitásuk erőforrással ellátni a riválisukat.

részletek

Nem fog motort adni a Red Bullnak a Mercedes

Határozottan kizárta ennek lehetőségét Toto Wolff csapatfőnök, mivel elmondása szerint nem is lenne már kapacitásuk ilyesmire. A Ferrari szerint előbb az energiaitalosoknak kell megkeresniük őket.

részletek

Ferrari: Teljesen új motor készül 2021-re, de másban is bíznak

Maranellóban 2022-ig nem remélnek győzelmet, de ez nem jelenti azt, hogy teljesen lemondanának a következő szezonról. A motor és a hátsó régió fejlesztése mentheti meg őket az újabb szenvedéstől.

részletek

Az FIA egyszerűbb motorokat akar 2023-tól

Az FIA elnöke, Jean Todt kifejezte abbéli reményét, hogy a Volkswagen valóban komolyan fontolóra veszi az F1-es szerepvállalást, miközben a jövő üzemanyagának bevezetésén is gondolkodnak.

részletek

Verstappen: Simán lerajtoltam volna Hamiltont

Már a rajtrácsra menet is komoly gond adódott a Red Bull-lal, amit végül nem is sikerült megoldani. Kiválóan rajtolt a holland, de néhány méter után látszott, hogy alig gyorsul az autója.

részletek
Olvastad már?