Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. május 23. hétfő

Motor

Sokk: kiszállhat év végén a MotoGP-ből a Suzuki

Sajtóértesülések szerint a japán gyártó úgy határozott, hogy a 2022-es szezon végén távozik a királykategóriából – mindössze két évvel Joan Mir világbajnoki címe után.

részletek

A Mercedes ráfaragott a motorok befagyasztására

Voltak évek, amikor ugyanilyen lépésnek a gyümölcseit aratták le Toto Wolffék, akkor ugyanis hatalmas Mercedes-előnyt konzerváltak a szabályok. Most viszont a lemaradásukkal teszik ugyanezt.

részletek

Bottas: Nem a motorerő a Ferrari nagy előnye

A Ferrari vette át a legjobb motor titulusát a Mercedestől, ezzel egyidejűleg Valtteri Bottas is váltott a két motorszállító között. A finn szerint a vezethetőség a fő plusz az olaszok oldalán.

részletek

Wolff: Ennyivel erősebb jelenleg a Ferrari a Mercedesnél

A Mercedes csapatfőnöke elismerte, hogy a Scuderia valószínűleg abból húzott óriási hasznot, hogy a tavalyi autó helyett végig az ideit fejlesztették tovább. Berger is örül a Ferrari erejének.

részletek

Sopron–Debrecen óriástúra a motorosoknak

Open Road Tour néven az országot átszelő, márkafüggetlen motorostúrát szervez a május 26-i hétvégére a Harley-Davidson Budapest. A túrát az útmenti városok is lelkesen támogatják.

részletek

Leclerc: Nincs előnyünk motorfronton

A Ferrari F1-es versenyzője örül neki, hogy már nincsenek hátrányban a motorerő terén, azt viszont cáfolja, hogy egyből a riválisok elé is ugrottak volna ebben a tekintetben 2022-re.

részletek

Alonsónál máris motorcsere szükséges

Rossz hír a kétszeres világbajnok spanyol számára, hogy múlt vasárnapi kiesését okozó technikai hibája olyan mértékű, hogy ezt a Renault-motort már el is vesztette. Nem jó előjel.

részletek

Újra lesz Can-Am motorkerékpár

A Can-Am név mostanában leginkább a háromkerekű (Trike) Ryker és Spyder modellek kapcsán lehet benne a motoros szótárunkban, pedig korábban a Bombardier Recreational Products (BRP) égisze alatt motorkerékpárokat is gyártottak – főleg enduro- és krosszgépeket.

részletek

Nem mutogatnak a motorra a Mercedesnél

Toto Wolff, a konstruktőri címvédő alakulat F1-es főnöke szerint fölösleges lenne egyetlen területre rámutatni a szenvedésük okaként, inkább együttesen kell kikecmeregniük a gödörből.

részletek

Csak a Ferrari- és Renault-motor gyorsult 2021-hez képest

A szezonnyitó Ferrari–Red Bull csatája iskolapéldája volt annak, mennyire fontos a Formula-1-ben a megbízhatóság: a végeredmény 44 pont 0 ellenében. A Scuderia azonban nemcsak megbízható volt, de motorfronton és gumikezelésben is erősebb, írja a német sajtó.

részletek

Ledolgozhatta motorhátrányát a Ferrari

Bár pontos adatokkal még nem rendelkeznek, a teszteken látottak alapján Mattia Binotto csapatfőnök szerint utolérhették a riválisokat. A bahreini esélyeket illetően is bizakodók a vörösök.

részletek

Alpine: Még nem igazán vagyunk versenyképesek

Az istálló vezérigazgatója elismerte, még rengeteget kell tanulniuk teljesen új fejlesztésű erőforrásukról, hogy igazán versenyképesek legyenek, jó úton járnak, de fel kell még térképezniük.

részletek