DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas nem gondolkodik csapatutasításban

Valtteri Bottas arra összpontosít, hogy vasárnap megnyerje az Orosz Nagydíjat és nem szeretné egy csapatutasítás miatt előreengedni Lewis Hamiltont. De vajon ellentmondhatna-e a kérésnek?

Idei második pole-pozícióját szerezte meg Valtteri Bottas, ám futamgyőzelme 2018-ban még nincs a rutinos finn pilótának. A világbajnoki címre reális esélye már nincs, ellenben mellőle induló csapattársának, akinek minden pont nagyon fontos (bár így is 40 ponttal vezet Sebastian Vettel előtt). A szituáció nagyon hasonlít ahhoz, amit a Ferrari élt át Monzában.

Az Olasz Nagydíjon Kimi Raikkönen keményen védte pozícióját Sebastian Vettellel szemben, ezt Lewis Hamilton kihasználva kívülről előzött, a meglepődött német pedig hibázott és megperdült, rengeteg pontot elbukva a versenyt végül megnyerő brit riválissal szemben.

Nagy kérdés, hogy a Mercedes utasítja-e Bottast, hogy engedje el Hamiltont


A Szocsiban az első rajtkockát megszerző finn nem kerülhette el a kérdést, hogy vajon az istállónak fontosabb-e, hogy Hamilton valahogy az élre keveredjen, akár csapatutasítás árán is. „Úgy kezelem a holnapi napot, hogy egyértelműen megpróbálom megnyerni a versenyt is. Ez a célom. Csapatként harcolunk mindkét bajnoki címért. Lewis nagy előnnyel vezet Sebastian előtt és hozzám képest még tetemesebb a fórja. Ezt is észben kell tartanunk” – reagált Valtteri Bottas, aki a jelek szerint bízik abban, hogy a Mercedes hagyná, hogy Hamilton előtt érjen célba.

„Úgy állok hozzá és úgy rajtolok el holnap, hogy megpróbálok győzni, de meglátjuk, hogy alakul. Az utolsó időmérős köröm? Remekül sikerült és a végén még javítanom is sikerült egy keveset. Nem tudom, mi történt Lewisszal, amiért megszakította a menetet. Nagy koncentrációra volt szükségem, ez meg is volt” – tette hozzá az idén még nyeretlen finn, aki utoljára a 2017-es, Abu Dhabi Nagydíjon vitte el a pálmát.

Vajon valóban láthatunk egy Mercedes 1-2-t holnap úgy, hogy Bottas áll a dobogó tetején? Vettel mindenesetre revansot venne a tavalyi előzésért a Mercedes finn pilótáján. Bottas mindenesetre nem lehet teljesen nyugodt, mert Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke egyáltalán nem zárta ki a csapatutasítás lehetőségét. Annyit reagált a felvetésre, hogy vasárnap délelőtt beszélik át, pontosan mi lesz a két pilóta teendője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: