Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. május 26. csütörtök

OroszNagydíj

F1-Archív: Marad-e 2007-ben Schumacher?

A hétszeres világbajnok jövőjéről beszélt Montezemolo, Bottas megszerezte első futamgyőzelmét, betiltották a futam közbeni tankolást, Button pedig Ladát vezetett Zsámbékon: ezek voltak április 30. fontos és érdekes F1-es hírei az évek során.

részletek

Második szingapúri futam jöhet Szocsi helyére?

Sajtóhírek szerint elképzelhető, hogy mégsem Katar ugrik be a törölt F1-es Orosz Nagydíj helyére, hanem a távol-keleti helyszín rendezhet majd dupla fordulót a 23 futamos naptár fenntartása érdekében.

részletek

Újabb pálya jelentkezett Szocsi helyére

Az F1-es naptárban történt üresedést Hockenheim is be szeretné tölteni, ahol 2019-ben tartottak utoljára nagydíjat. A pálya azonban feltételeket diktálna: Imolához hasonlóan nagy kedvezményt és hároméves szerződést kér.

részletek

Melyik pálya ugorhat be idén Szocsi helyére?

Immár teljesen hivatalos, hogy nem lesz 2022-ben Orosz Nagydíj, az F1 vezetői azonban ragaszkodnának a 23 futamhoz: egy helyszín már bejelentkezett, de több pálya is a kalapban lehet.

részletek

Döntött az F1: nem lehet megtartani az Orosz Nagydíjat

Nem meglepő módon a Formula-1 is reagált az elmúlt napok eseményeire: péntek kora délután bejelentették, hogy az ukrán-orosz háború miatt törlik a szeptemberre tervezett futamot Szocsiban.

részletek

Vettel: Én nem versenyzem Oroszországban!

A csütörtöki események hírei természetesen az F1-es paddockba is eljutottak, és a tesztnap szünetében tartott sajtótájékoztatón a pilótáknak is feltették a kérdést, mi az álláspontjuk.

részletek

Nagy F1-es szezonértékelő – Az év versenye

Igencsak elkényeztetett idén minket a Formula-1 jobbnál jobb futamokkal, így a szokottnál is nehezebb dolgunk volt az idény legjobb nagydíjainak kiválasztásakor – de azért megszületett a listánk!

részletek

Az újdonság ereje: Új pályák a versenynaptárban

Világszerte ismert sport lévén a Formula-1 folyamatosan új helyszíneket, versenypályákat ad hozzá a már így is szinte az egész Földet körbeölelő naptárához. A Liberty Media nem titkolt szándéka egyre tartalmasabbá, hosszabbá tenni a szezonokat – s erre a lehetőségre számos ország lecsapott. Idén egy vadonatúj verseny- és egy utcai pálya színesíti a különböző motorsport-szerelmes kultúrák palettáját, jövőre pedig egy második amerikai futammal szórakoztatja a közönséget a száguldó cirkusz. De az elmúlt néhány évben mely térségeknek sikerült bekerülniük a körforgásba, és több tízezres tömeget vonzaniuk a benzingőzzel és az égett gumi illatával?

részletek

F1-Archív: Két versenyzővel van mindig probléma

Schumacher szóvá teszi, hogy Coulthard és Villeneuve mindig a háta mögött beszél, autócsere helyett ballasztsúlyt vezethetnek be, vb-cím nyolcadik hellyel, Barrichello és Alonso Suzukában, Hamilton Szocsiban győz: ezek voltak október 12. Formula-1-es hírei.

részletek

Norris: Már látjuk, hogy ki kellett volna állnunk

Ez a fő konklúzió, amire a pilóta és a McLaren jutott az F1-es Orosz Nagydíjon elbukott győzelmük után, de a fiatal brit szerint számos dologban ő is végezhetett volna jobb munkát.

részletek

Alonso részrehajlással vádolja az FIA-t

A szezon kezdete óta gyűlik a frusztráció Fernando Alonsóban az FIA viselkedése miatt. Szocsi pályalevágását egyenesen provokációnak szánta, és úgy gondolja, igazak a feltételezései.

részletek

Norris: Már nem fáj annyira

El kellett telnie pár napnak, de az Orosz Nagydíj szívszorító hajrája után Lando Norris kezdi jobban érezni magát lelkileg. Elmesélte, mi segített neki továbblépni eddigi legnagyobb F1-es kudarcán.

részletek