Steward
Szikora Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. december 2. péntek

OroszNagydíj

F1-Archív: Lauda kiszállna Schumacher helyében

A háromszoros világbajnok osztrák unná, ha mindig győzne, Ron Dennis szerint a friss világbajnok Alonso még nem bizonyított, kiderült Rosberg bizarr kiesésének oka. Barrichello Kínában, Alonso Szingapúrban nyert szeptember 26-án.

részletek

Domenicali: Soha többé nem lesz Orosz Nagydíj

Nem tárgyal a sportág többé orosz versenyről – szögezte le a Formula-1 vezére. Közben Szocsi szervezői politikai állásfoglalásnak tartják a megszólalást és várják a 2022-es verseny rendezési díjának visszafizetését.

részletek

Így tanult meg Norris nem nyerni az F1-ben

Negyedik éve a középmezőny oszlopos tagja Lando Norris, aki hatszor állt már a dobogón a McLarennel, de első győzelme várat magára. Felidézte azt a versenyt, mikor a legközelebb járt hozzá: állítja, nem érzett extra nyomást Szocsiban.

részletek

F1-Archív: A Torpedó újra célba talál

Kvjat támadásokra számít az Orosz Nagydíj után, Danica Patrick érdeklődik a Formula-1 iránt, 2,4 literes V8-asok a szabálytervben, újra halasztják a moszkvai versenyt. Ilyen F1-es vonatkozású hírekről olvashattunk május 1-jén.

részletek

F1-Archív: Marad-e 2007-ben Schumacher?

A hétszeres világbajnok jövőjéről beszélt Montezemolo, Bottas megszerezte első futamgyőzelmét, betiltották a futam közbeni tankolást, Button pedig Ladát vezetett Zsámbékon: ezek voltak április 30. fontos és érdekes F1-es hírei az évek során.

részletek

Második szingapúri futam jöhet Szocsi helyére?

Sajtóhírek szerint elképzelhető, hogy mégsem Katar ugrik be a törölt F1-es Orosz Nagydíj helyére, hanem a távol-keleti helyszín rendezhet majd dupla fordulót a 23 futamos naptár fenntartása érdekében.

részletek

Újabb pálya jelentkezett Szocsi helyére

Az F1-es naptárban történt üresedést Hockenheim is be szeretné tölteni, ahol 2019-ben tartottak utoljára nagydíjat. A pálya azonban feltételeket diktálna: Imolához hasonlóan nagy kedvezményt és hároméves szerződést kér.

részletek

Melyik pálya ugorhat be idén Szocsi helyére?

Immár teljesen hivatalos, hogy nem lesz 2022-ben Orosz Nagydíj, az F1 vezetői azonban ragaszkodnának a 23 futamhoz: egy helyszín már bejelentkezett, de több pálya is a kalapban lehet.

részletek

Döntött az F1: nem lehet megtartani az Orosz Nagydíjat

Nem meglepő módon a Formula-1 is reagált az elmúlt napok eseményeire: péntek kora délután bejelentették, hogy az ukrán-orosz háború miatt törlik a szeptemberre tervezett futamot Szocsiban.

részletek

Vettel: Én nem versenyzem Oroszországban!

A csütörtöki események hírei természetesen az F1-es paddockba is eljutottak, és a tesztnap szünetében tartott sajtótájékoztatón a pilótáknak is feltették a kérdést, mi az álláspontjuk.

részletek

Nagy F1-es szezonértékelő – Az év versenye

Igencsak elkényeztetett idén minket a Formula-1 jobbnál jobb futamokkal, így a szokottnál is nehezebb dolgunk volt az idény legjobb nagydíjainak kiválasztásakor – de azért megszületett a listánk!

részletek

Az újdonság ereje: Új pályák a versenynaptárban

Világszerte ismert sport lévén a Formula-1 folyamatosan új helyszíneket, versenypályákat ad hozzá a már így is szinte az egész Földet körbeölelő naptárához. A Liberty Media nem titkolt szándéka egyre tartalmasabbá, hosszabbá tenni a szezonokat – s erre a lehetőségre számos ország lecsapott. Idén egy vadonatúj verseny- és egy utcai pálya színesíti a különböző motorsport-szerelmes kultúrák palettáját, jövőre pedig egy második amerikai futammal szórakoztatja a közönséget a száguldó cirkusz. De az elmúlt néhány évben mely térségeknek sikerült bekerülniük a körforgásba, és több tízezres tömeget vonzaniuk a benzingőzzel és az égett gumi illatával?

részletek