DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Domenicali: Soha többé nem lesz Orosz Nagydíj

Nem tárgyal a sportág többé orosz versenyről – szögezte le a Formula-1 vezére. Közben Szocsi szervezői politikai állásfoglalásnak tartják a megszólalást és várják a 2022-es verseny rendezési díjának visszafizetését.

2022 szeptemberében utoljára tartották volna az Orosz Nagydíjat Szocsiban, mielőtt a verseny a következő évben Szentpétervárra költözik – a terveket azonban áthúzta a háború, amely hatására előbb felfüggesztették az idei nagydíjat, majd rövidesen törölték a versenyt, sőt a szervezőkkel kötött hosszú távú szerződést is felbontották. A Formula-1 elnök-vezérigazgatóját a nyolcszor megtartott Orosz Nagydíj visszatérésének lehetőségéről kérdezték.

„Mindig is abban hittem, hogy soha nem szabad azt mondani, hogy soha. De ebben az esetben biztosan megígérhetem, hogy többé nem fogunk tárgyalni velük. Nem lesz többé verseny Oroszországban” – jelentette ki a Sport Bildnek Stefano Domenicali.



Az F1-vezér szavaira reagáltak Oroszországban is. Szerintük az olasz szavait a politikai megfontolások diktálták, a jövőben pedig még bármi megtörténhet.

„A világsport jelenleg extrém módon politizált. Ennek ismerében kell Domenicali szavait értelmezni” – mondta a Tassz hírügynökségnek Alekszej Titov, az Orosz Nagydíj promótere. „A nyilatkozata kifejezetten politikai felhangú, és nincs köze a sport valódi szelleméhez. Kapcsolataink jövője ma teljes mértékben bizonytalan. Domenicali állásfoglalását is számításba vesszük jövőbeli munkánk tekintetében.”

Titov hozzátette, a Formula-1 jelenleg adósa a promótálást végző Rosgonski cégnek, mivel a 2022-es versenyért kifizetett összeget nem utalták vissza. Az oroszok Domenicali jelenlegi állásfoglalása ellenére arra számítanak, megkapják a visszatérítést.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: