DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. február 5. vasárnap

Szocsi

Nem pótolják Szocsit, 22 futamos lesz az idény

Nem pótolja az Orosz Nagydíjat az F1, 22 futamosra rövidül a 2022-es versenyszezon – jelentették be szerdán.

részletek

Második szingapúri futam jöhet Szocsi helyére?

Sajtóhírek szerint elképzelhető, hogy mégsem Katar ugrik be a törölt F1-es Orosz Nagydíj helyére, hanem a távol-keleti helyszín rendezhet majd dupla fordulót a 23 futamos naptár fenntartása érdekében.

részletek

Újabb pálya jelentkezett Szocsi helyére

Az F1-es naptárban történt üresedést Hockenheim is be szeretné tölteni, ahol 2019-ben tartottak utoljára nagydíjat. A pálya azonban feltételeket diktálna: Imolához hasonlóan nagy kedvezményt és hároméves szerződést kér.

részletek

Melyik pálya ugorhat be idén Szocsi helyére?

Immár teljesen hivatalos, hogy nem lesz 2022-ben Orosz Nagydíj, az F1 vezetői azonban ragaszkodnának a 23 futamhoz: egy helyszín már bejelentkezett, de több pálya is a kalapban lehet.

részletek

Felbontják az Orosz Nagydíj szerződését

Azt már korábban megerősítették, hogy a Formula-1 idén nem látogat el Oroszországba, most azonban az is kiderült, hogy felbontják a verseny promóterével kötött megállapodást.

részletek

Döntött az F1: nem lehet megtartani az Orosz Nagydíjat

Nem meglepő módon a Formula-1 is reagált az elmúlt napok eseményeire: péntek kora délután bejelentették, hogy az ukrán-orosz háború miatt törlik a szeptemberre tervezett futamot Szocsiban.

részletek

Az újdonság ereje: Új pályák a versenynaptárban

Világszerte ismert sport lévén a Formula-1 folyamatosan új helyszíneket, versenypályákat ad hozzá a már így is szinte az egész Földet körbeölelő naptárához. A Liberty Media nem titkolt szándéka egyre tartalmasabbá, hosszabbá tenni a szezonokat – s erre a lehetőségre számos ország lecsapott. Idén egy vadonatúj verseny- és egy utcai pálya színesíti a különböző motorsport-szerelmes kultúrák palettáját, jövőre pedig egy második amerikai futammal szórakoztatja a közönséget a száguldó cirkusz. De az elmúlt néhány évben mely térségeknek sikerült bekerülniük a körforgásba, és több tízezres tömeget vonzaniuk a benzingőzzel és az égett gumi illatával?

részletek

WTCR: Történelmet írt a Zengő Motorsport

Egy nagyon eseménydús futammal fejeződött be a WTCR 2021-es szezonja. Az utolsó versenyt Robert Huff nyerte meg, amivel a Zengő Motorsport először zárt dupla győzelemmel egy fordulót.

részletek

WTCR: Azcona nyert, Ehrlacher ismét bajnok

Izgalmasra sikerült a Túraautó-világkupa idei utolsó előtti futama, melyet a Zengő Motorsport pilótája Mikel Azcona nyert meg a végén, Yann Ehrlacher pedig megvédte bajnoki címét.

részletek

Norris: Már látjuk, hogy ki kellett volna állnunk

Ez a fő konklúzió, amire a pilóta és a McLaren jutott az F1-es Orosz Nagydíjon elbukott győzelmük után, de a fiatal brit szerint számos dologban ő is végezhetett volna jobb munkát.

részletek

Nem árulja el a Ferrari, mennyit hoz az új motor

Mattia Binotto nem volt hajlandó számszerűsíteni a Charles Leclerc autójába Szocsiban bekerült új erőforrás előnyeit, de a csapatvezető szerint 2022 szempontjából is hasznosak a tapasztalatok.

részletek

Az Alfa-főnök szerint büntetni kellett volna Norrist

Frederic Vasseur is sajnálja az első győzelmét az esőben elbukó mclarenest, de a csapatvezető szerint világosak a szabályok: átlépte a bokszutca bejáratnál a fehér vonalat, ezért szankció jár.

részletek