DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Felbontják az Orosz Nagydíj szerződését

Azt már korábban megerősítették, hogy a Formula-1 idén nem látogat el Oroszországba, most azonban az is kiderült, hogy felbontják a verseny promóterével kötött megállapodást.

Az orosz-ukrán konfliktus miatt rengeteg sportág döntött úgy az elmúlt egy hétben, hogy új helyszínt keres rendezvényei számára, bizonyos esetekben pedig a törlés mellett döntöttek. Utóbbiak között van Formula-1-is, amely számára jelen helyzetben lehetetlenné vált az Orosz Nagydíj megrendezése.

Bár korábban a sportág is határozott erről, a Nemzetközi Automobil Szövetség döntése, miszerint nem lehet FIA-versenyt tartani Oroszország és Fehéroroszország területén, pontot tett az ügy végére. A helyzet súlyossága ellenére a futam promótere, az ANO ’ROSGONSKI, nemrégiben még arról számolt be, hogy az előkészületeket valóban felfüggesztették vis majorra hivatkozva, de reménykednek abban, hogy a világbajnokság hamarosan visszatér az országba.



Az F1 azonban csütörtökön megerősítette, hogy felbontják a promóterrel kötött szerződést, így ennek értelmében a továbbiakban nem rendeznek versenyeket Oroszországban.

„A Formula-1 megerősítheti, hogy felbontotta szerződését az Orosz Nagydíj promóterével, ami azt jelenti, hogy a jövőben nem lesz futam Oroszországban” – áll a hivatalos közleményben.

Az eredeti tervek szerint 2022-ben látogatott volna el a mezőny utoljára Szocsiba, a következő évtől kezdve pedig Szentpétervár és a felújított Igora Drive pálya lett volna a helyszín.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: