DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Nem árulja el a Ferrari, mennyit hoz az új motor

Mattia Binotto nem volt hajlandó számszerűsíteni a Charles Leclerc autójába Szocsiban bekerült új erőforrás előnyeit, de a csapatvezető szerint 2022 szempontjából is hasznosak a tapasztalatok.

A múlt hétvégi Formula-1-es Orosz Nagydíjon végre bevetette a várva várt motorfejlesztését a Ferrari Charles Leclerc autójában. A monacói emiatt csak a rajtrács végéről startolhatott a futamon, de a verseny egy pontján erős pontszerző helyen haladt, mielőtt a hajrában megérkező esőben Lando Norrishoz hasonlóan túl sokáig várt a kerékcserével, s így kicsúszott a top 10-ből.

leclerc-ferrari-szocsi



Leclerc ennek ellenére elégedett volt az új erőforrással, ahogy a Scuderia sportigazgatója, Laurent Mekies is pozitívan értékelte a fejlesztést: „Nem váltja meg a világot, de jól működik” – fogalmazott a szakember.

A motorról Mattia Binottót is kérdezték, ám a csapatvezető nem válaszolt arra, pontosan mennyit is hozott a konyhára az újítás – amely viszont a jövő évet illetően is hasznos: „Nem, nem akarom számszerűsíteni. Szerintem ez bizalmas adat” – idézi Binottót a Crash.net szakoldal. „Előrelépést jelent teljesítmény terén, de ahogy azt Charles és Laurent már elmondta, számunkra ennél is fontosabb, hogy a lehető legjobban haladjunk előre ezzel az új technológiával, mert a tapasztalat egyértelműen segíthet 2022-re tekintettel is. De örülök, hogy Charles megkapta a szezon hátralévő részére, ami bizonyos szempontból így is előrelépés.”

A másik Ferrarit vezető Carlos Sainz is várhatóan valamelyik versenyen megkapja az új erőforrást, ám ez a spanyol esetében is azt fogja jelenti, hogy a mezőny végére sorolják majd a rajtrácson az adott hétvégén.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: