Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. december 2. péntek
F1

Nem pótolják Szocsit, 22 futamos lesz az idény

Nem pótolja az Orosz Nagydíjat az F1, 22 futamosra rövidül a 2022-es versenyszezon – jelentették be szerdán.

Mint ismeretes, az Orosz Nagydíj törléséről az orosz-ukrán konfliktus kirobbanásának másnapján tett bejelentést az F1. A viadalt – amely Szocsi búcsúversenye lett volna, mielőtt az esemény Szentpétervárra költözik – pótolni akarta a világbajnokság szervezője, a lehetséges helyszínekkel kapcsolatban számos forgatókönyv látott napvilágot: egy ideig úgy hírlett, hogy Isztambul lehet a befutó, aztán Katar tűnt esélyesnek a világsajtó és paddock-források szerint, míg legutóbb úgy hírlett, hogy talán egy szingapúri dupla jelenti majd a megoldást.

Immáron biztos, hogy a kieső derbi nem lesz pótolva, ami annak fényében meglepő, hogy az oroszok a becslések szerint évi 50 millió dollár jogdíjat fizettek a versenyrendezésért és az esetleges pótlástól azt remélték, hogy ennek legalább egy jelentősebb része kitermelhetővé válik.A formula.hu információi szerint nemcsak az említett helyszínekkel, hanem más pályákkal is folytak tárgyalások az elmúlt hónapokban, de az illetékesek rájöttek, hogy a pótlást nem lehet észszerűen kivitelezni. Az elmúlt hónapokban drasztikusan emelkedtek a szállítás és az utazás költségei, ennek fényében pedig már nem lehetett olyan megoldást találni sem Európában, sem máshol, amely megérte volna akár a világbajnokság szervezőjének, akár a mezőny csapatainak.

„Akármelyik megoldás lett volna, egy logisztikai rémálmot eredményezett volna mindenki számára” – mondta a formula.hu forrása.

Az orosz Nagydíjat szeptember 25-én, a világbajnokság 17. futamaként tartották volna. Az esemény a Szocsi-Szingapúr-Suzuka tripla forduló első meneteként került volna lebonyolításra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: