DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Nem pótolják Szocsit, 22 futamos lesz az idény

Nem pótolja az Orosz Nagydíjat az F1, 22 futamosra rövidül a 2022-es versenyszezon – jelentették be szerdán.

Mint ismeretes, az Orosz Nagydíj törléséről az orosz-ukrán konfliktus kirobbanásának másnapján tett bejelentést az F1. A viadalt – amely Szocsi búcsúversenye lett volna, mielőtt az esemény Szentpétervárra költözik – pótolni akarta a világbajnokság szervezője, a lehetséges helyszínekkel kapcsolatban számos forgatókönyv látott napvilágot: egy ideig úgy hírlett, hogy Isztambul lehet a befutó, aztán Katar tűnt esélyesnek a világsajtó és paddock-források szerint, míg legutóbb úgy hírlett, hogy talán egy szingapúri dupla jelenti majd a megoldást.

Immáron biztos, hogy a kieső derbi nem lesz pótolva, ami annak fényében meglepő, hogy az oroszok a becslések szerint évi 50 millió dollár jogdíjat fizettek a versenyrendezésért és az esetleges pótlástól azt remélték, hogy ennek legalább egy jelentősebb része kitermelhetővé válik.



A formula.hu információi szerint nemcsak az említett helyszínekkel, hanem más pályákkal is folytak tárgyalások az elmúlt hónapokban, de az illetékesek rájöttek, hogy a pótlást nem lehet észszerűen kivitelezni. Az elmúlt hónapokban drasztikusan emelkedtek a szállítás és az utazás költségei, ennek fényében pedig már nem lehetett olyan megoldást találni sem Európában, sem máshol, amely megérte volna akár a világbajnokság szervezőjének, akár a mezőny csapatainak.

„Akármelyik megoldás lett volna, egy logisztikai rémálmot eredményezett volna mindenki számára” – mondta a formula.hu forrása.

Az orosz Nagydíjat szeptember 25-én, a világbajnokság 17. futamaként tartották volna. Az esemény a Szocsi-Szingapúr-Suzuka tripla forduló első meneteként került volna lebonyolításra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: