DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. január 28. szombat

Oroszország

Nem pótolják Szocsit, 22 futamos lesz az idény

Nem pótolja az Orosz Nagydíjat az F1, 22 futamosra rövidül a 2022-es versenyszezon – jelentették be szerdán.

részletek

Bevonták a karlendítő orosz gokartos licenszét

Az orosz szankciók miatt olasz színekben szereplő Artyom Szeverjukin versenyzői engedélyét máris visszavonta az illetékes autóklub: mélységesen elítélték a gokartos megnyilvánulását, akire további szankciók várhatnak.

részletek

105 milliós vagyont foglalnak le Mazepintől

Az olasz hatóság nem kíméli az orosz vagyonosokat: Dmitrij Mazepin helyi villáját is lefoglalták, az épület értéke pedig több mint száz millió euró.

részletek

Mazepin: Eltörléskultúra áldozatai vagyunk

Bírálta az orosz sportolókat – és a személyesen őt – ért szankciókat az ex-F1-es. A Moszkvából nyilatkozó Nyikita Mazepin óriási kockázatot lát abban, hogy véleményt alkosson a háborúról.

részletek

Egymillió euró az ukránoknak, nincs több Ferrari az oroszoknak

A maranellói vállalat nemzetközi akciókat és Emilia-Romagnába érkező menekülteket támogat, miközben saját gazdasági szankcióját is bevezette: nem ad el autókat Oroszországba.

részletek

Mazepin: Nagyon csalódott vagyok

Meglepődött a Haas csapatának döntésén Nyikita Mazepin, akinek szerződését szombaton azonnali hatállyal felbontották. Az orosz pilóta megérti az alakulat döntését és reméli visszatérhet a jövőben.

részletek

Előírta az FIA, mit nem tehetnek az orosz versenyzők

Egy nyilatkozatot kell kitölteniük, amelyben többek között vállalják, hogy nem tüntetnek fel nemzeti szimbólumokat, nem éneklik himnuszukat és nem támogatják Oroszországot az ukrán háborúban.

részletek

Podcast: Kizárták az oroszokat vagy sem?

Nem tiltja ki az orosz versenyzőket az FIA, ám szankciókban így sincs hiány. Mit jelent ez Mazepinre és honfitársaira nézve? Miért volt szükség a szankciókra és milyen mozgástere volt a szövetségnek?

részletek

Döntés: Az FIA nem tiltotta ki az oroszokat

A nemzetközi szövetség rendkívüli ülésén hozott döntést: az orosz és belorusz csapatok nem vehetnek részt a nemzetközi versenyeken, de a versenyzők maradhatnak, semleges színeket képviselve.

részletek

Kvjat: A sportnak ki kellene maradnia a politikából

Danyiil Kvjat szerint az orosz sportolók és csapatok eltiltása ellentmond a sport tanításának - szörnyű látnia, hogy testvérnemzetek kerültek konfliktusba.

részletek

Katonai szolgálat zavarhatja meg Mazepin F1-es karrierjét?

Oroszországban minden arra alkalmas állampolgárnak kötelező a katonai szolgálat, s ez alól a profi sportolók sem kivételek – bár apja aggódik emiatt, de az F1-es újonc szemlátomást nem akar kibújni a kötelesség alól.

részletek

Mazepin is letérdelt – de nem a rasszizmus miatt

Meglepetést okozott a Spanyol Nagydíjat megelőző ceremónia során, hogy a menetrendszerű rasszizmusellenes demonstráció alatt Nyikita Mazepin is azok közé tartozott, akik térdre ereszkedtek.

részletek