DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Kvjat: A sportnak ki kellene maradnia a politikából

Danyiil Kvjat szerint az orosz sportolók és csapatok eltiltása ellentmond a sport tanításának - szörnyű látnia, hogy testvérnemzetek kerültek konfliktusba.

A Motorsport Világtanács mai gyűlése előtt osztotta meg gondolatait a közösségi médiában Danyiil Kvjat. Mint ismert, ma születhet döntés arról, hogy kitiltják az orosz pilótákat és szponzorokat a Formula-1-ből és a világ motorsportéletéből, az orosz Kvjat pedig ezzel és természetesen az ukrajnai háborúval kapcsolatban posztolt.

kvjat-alphatauri-monza-1



"Nagyon remélem, hogy lesz békés megoldás erre az ukrajnai szituációra és utána mindannyian békében élhetünk. Remélhetőleg minden szereplő képes lesz úgy megoldást találni, hogy leülnek és tisztelettel beszélnek egymással. Szörnyű, hogy két testvérnemzet ilyen konfliktusba kerül és nem akarom, hogy katonai akciók befolyásolják a jövőnket. Azt akarom, hogy a lányom és minden gyermek élvezhesse ezt a gyönyörű világot" - mondta Kvjat.

"Ugyanakkor szeretném felhívni a világ sportszövetségeinek figyelmét arra, hogy a sportnak ki kellene maradnia a politikából. Az, hogy nem engedik a világversenyeken indulni az orosz sportolókat és csapatokat, az ellentmond annak, amit maga a sport tanít nekünk: az egységnek és a békének. Ki más tudná összeragasztani a nemzeteket, ha nem a sportolók?"

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: