DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Mazepin: Nagyon csalódott vagyok

Meglepődött a Haas csapatának döntésén Nyikita Mazepin, akinek szerződését szombaton azonnali hatállyal felbontották. Az orosz pilóta megérti az alakulat döntését és reméli visszatérhet a jövőben.

Szombaton a Haas istállója hivatalos közleményben tudatta a világgal, hogy felbontja Nyikita Mazepin és a korábbi névadó szponzor, vagyis az Uralkali szerződését. A döntés azok után született meg, hogy az Ukrajnában lévő háborús helyzet miatt több sportcsapat is szakított orosz érdekeltségű partnerével, az Oroszországba tervezett eseményeket pedig törölték, vagy áthelyezték máshová.

A Haas már a barcelonai teszten eltávolította az Uralkali festését az autóiról, ugyanakkor a Mazepin távozásáról szóló híreket akkor még nem erősítették meg. Erre végül március 5-én került sor, az orosz pilóta pedig a bejelentés után egy hivatalos közleményben reagált a történtekre.



„Nagy csalódással hallom, hogy felbontották az F1-es szerződésemet. Bár megértem a nehézségeket és az FIA döntését, de azt, hogy továbbra is hajlandó vagyok elfogadni a javasolt feltételeket a folytatás érdekében, teljesen figyelmen kívül hagyták, és semmilyen eljárást nem követtek ebben az egyoldalú lépésben” – írta Mazepin a közösségi oldalain.

„Azoknak, akik megpróbálták megérteni, örök hálámat fejezem ki. Nagy becsben tartottam az F1-ben töltött időmet, és őszintén remélem, hogy jobb időkben újra együtt lehetünk. Az elkövetkező napokban többet fogok majd mondani” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: