DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mazepin még reménykedik a visszatérésben

Bár egyelőre erre nagyon kicsi esély mutatkozik, Nyikita Mazepin továbbra sem adja fel, és hisz abban, hogy egyszer még visszatérhet az F1 mezőnyébe. Az orosz pilóta szerint mindig jöhet egy második esély.

2021-ben mutatkozhatott be a Formula-1-ben Nyikita Mazepin, aki akkor a Haas istállóját erősítette, és eredetileg ez volt a terv az idei esztendőben is. A helyzetet azonban nagyban megváltoztatta az orosz-ukrán konfliktus, ami miatt először csak az Uralkali logói, és festése került le az amerikai alakulat autóiról, majd orosz pilótájuktól is megváltak.

Mazepin azóta visszatért a versenyzés világába, igaz más területen, hamarosan ugyanis a Selyemút Ralin vehet majd részt, F1-es karrierjét pedig a történtek ellenére sem hajlandó feladni.

„Néha történnek csodák, és az első adandó alkalommal azonnal a volán mögé ülök majd. Négy hónappal ezelőtt nem tudtam elképzelni, hogy minden ennyire megváltozik, de most sem tudom elképzelni, hogy újabb négy hónap múlva minden rendben lesz, viszont remélem, hogy így alakul” – nyilatkozta Mazepin az orosz MatchTV-nek.



 

A 23 esztendős versenyző úgy látja, mindig jöhet egy második esély, így most ebben bízik, azt pedig elárulta, hogy a szakítás óta semmilyen kapcsolat nincs közte és előző csapata között.  

„Hogy miért nem vette fel velem senki a kapcsolatot? Nem tudom, de ha egy szerelőt vagy valakit, akivel szorosan együtt dolgoztam, kirúgnának, akkor küldenék egy üzenetet a WhatsAppon, függetlenül attól, hogy hogyan viszonyulok hozzá vagy a vezetőséghez. Könnyebb lenne a léleknek, de a tény az tény, ezért valószínűleg azt mondanám, hogy az eredmények magukért beszélnek, és nincs mit hozzátennem” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: