DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Egy területen kell javulnia a Red Bullnak

Bár az elmúlt hat futamból kettőt Ricciardo nyert meg, a tabellára tekintve mégsem jelenthetjük ki, hogy kicsi a lemaradása az éllovasokhoz képest. Christian Horner tudja a kulcsot az előrelépéshez.

A Monacói Nagydíjat leszámítva a Red Bull legjobb kvalifikációs helyezései negyedik pozíciók voltak. A Ferrari és a Mercedes pilótái tehát rendre verik a szombati napokon Daniel Ricciardót és Max Verstappent, Christian Horner pedig szeretné, ha ebben a tekintetben változna valami. 

A Red Bull versenytempója nem szokott rossz lenni, így a brit csapatfőnök szerint jobb rajthelyekkel sokat nyerhetne alakulata: „Úgy gondolom, hogy az elejétől kezdve jó vázunk volt, őszintén szólva a probléma mindig szombaton ért el minket. Ha ezeken a napokon javulni tudnánk, a futamokon sokkal versenyképesebbek lehetnénk.”

„Ha egy kicsivel több erőt tudnánk kihozni az autóból a Q3 végére, nem látom okát, hogy miért ne lennénk képesek megszorongatni rendszeresen a Ferrarit és a Mercedest.”

 horner-az-idomeros-temporol-2018



Tovább húzódik a vita a Renault és a Red Bull között, mivel az energiaitalosok még mindig nem döntöttek arról, váltanak-e Hondára 2019-ben. Montrealba minden motorgyártó nagy fejlesztési csomaggal érkezik, így lesz összehasonlítási alapja a Red Bullnak, hogy áll a Renault erőforrása a japánokéhoz képest.

A fenti témát Horner nagyon röviden értékelte: „Nagy érdeklődéssel várjuk, hogy láthassuk az erőforrások relatív erejét Montrealban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: