DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

A Renault nem tud és nem is akar a végtelenségig várni a Red Bullra

Továbbra is hezitál a Red Bull azzal kapcsolatban, milyen motorral vágjon neki a 2019-es szezonnak. A jelenlegi motorszállító, a Renault egyre inkább sürgeti az istállót, hogy döntsön.

Hiába versenyeznek a franciák motorjaival (és hiába vannak kifejezetten jó formában), a Red Bull évek óta egy afféle se veled-se nélküled viszonyban van a Renault-val. Az istálló részéről a vezetőség tagjai nem egyszer fejtették már ki, hogy elégedetlenek azokkal az erőforrásokkal, amiket megkapnak, illetve megkaptak, az utóbbi időben pedig arról szólnak a pletykák, hogy a Red Bull a fiókcsapat Toro Rosso beszállítójával, a Hondával szemez.

A Renault csapatfőnökének, Cyril Abiteboulnak sem igazán tetszik az, ahogy a Red Bull bánik velük, ennek pedig a napokban hangot is adott egy Auto Hebdónak adott nyilatkozatában.

00118003_883



„Úgy gondolom, a Red Bullnak felelős módon kellene viselkednie” - szögezi le Abiteboul. „Minden szükséges adatuk megvan, nem értem ezt a kitérő magatartást. Meg akarják várni Kanadát, de a verseny utáni hétfőn semmilyen bejelentés nem lesz. Dicsérik a Hondát és megváratják a Renault-t, de mi sem tudunk a végtelenségig várni.”

Abiteboul szerint két út áll a felek előtt. „Amennyiben folytatódik az együttműködés, ahogy azt egyébként reméljük is, akkor a cél egy hároméves megállapodás tető alá hozása. Így nyugodtan tudnánk tervezni a jövőt, előteremteni és felhasználni az ehhez szükséges forrásokat. De egyszer véget kell, hogy érjen ez a kapcsolat. Idén, jövőre vagy azután, nem tudom, de még akkor is el fog jönni ez a pillanat, ha a Red Bull egyébként továbbra is segíteni tudna nekünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: