DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Ferrari és a McLaren erős, Kubica is jól megy

Zajlanak az események a szerdai tesztnapon a Hungaroringen, a délelőttöt a Ferrari nyerte a meglepően erős McLaren előtt, Robert Kubica pedig már túl egy teljes versenytávon gond nélkül.

Halo a Mercedesen


A keddi tesztelés során a Ferrari ifjú tehetsége, Charles Leclerc futotta a leggyorsabb kört, egyelőre szerdán is úgy fest, hogy a Scuderia verhetetlen, Vettel a nagy forróságban is 1:17,124-es időre volt képes, ezzel nagy előnnyel vezet. George Russell a halóval felszerelt Mercedest próbálgatta többször is. A McLaren fiatalja, a brit Lando Norris húsz perccel a leintés előtt felugrott a második helyre.

Norris vezeti szerdán a McLarent, igen jól

Norris ideje azért is érdekes, mert a McLarennel 1:17,894-et ért el, ami megegyezik Stoffel Vandoorne időmérő edzésen elért idejével. Valószínűleg tovább gyorsult a McLaren a frissített alkatrészek miatt és jó eséllyel Norris is kitesz magáért, ez biztató a wokingiak számára. Ami kevésbé, hogy nem sokkal a leintés előtt megállt a brit alatt a versenyautó – az okát még nem hozták nyilvánosságra – és tegnap Vandoorne-nak úgyszintén akadt gondja a McLarennel. 58 kört tett meg eddig Lando Norris, kérdés, hogy valós-e a McLaren-Honda tempója, a köridők biztatók, a megállások kevésbé.

Kubica akcióban a Hungaroringen

Sebastian Vettel 40 kört tett meg eddig a Ferrarival, Kimi Raikkönen pedig húszat, 1:18,237-es idejével a harmadik leggyorsabb. Óriási figyelem kíséri a visszatérésére készülő Robert Kubica tesztteljesítményét, a délelőtt folyamán 74 kört tett meg, tehát többet, mint egy teljes versenytáv a Magyar Nagydíjon. Ideje egyelőre a 7. helyre jó, lemaradása 2,557 másodperc, ami egészen jó, tekintve azt, hogy életében először vezeti az idei szabályok szerint megépített, gyorsabb kanyarsebességű Renault-t. Mindenképpen bizakodásra ad okot eddig a lengyel pilóta teljesítménye, aki tehát délelőtt a legtöbb kört tette meg.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: