DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ocon: Renault-pilóta vagyok, ennyit mondhatok

A francia F1-es pilóta szerint ugyan a Mercedes menedzseli, de a Renault pilótájának tartja magát és örül, hogy mindkét csapat bízik benne - igyekszik tanulni Wehrleintól.

Esteban Ocon még csak a szárnyait bontogatja a Formula-1-ben, hiszen Rio Haryanto helyett, szezon közben kapta meg a lehetőséget a Manornál - azóta igyekszik minél többet tanulni és minél jobban felkészülni a 2017-es idényre. Ezt azonban jó eséllyel már máshol kezdi meg...

"Először is azért vagyok itt, hogy tanuljak" - mondta a fiatal a Motorsport-Magazinnak. "Wehrlein nagyszerű pilóta, rendkívül gyors az egész szezon folyamán, nagyon sokat tanulhatok tőle. Nem látok semmilyen rivalizálást kettőnk között" - beszélt arról, hogy alakul-e közöttük a házon belüli csata.

ocon-manor-szingapúr



"Nehéz szezon közben beszállni, kevesebb tapasztalatom van, mint neki. Ez jóval nehezebbé teszi a dolgokat, hiszen ő tudja, hogy mire számíthat, én azonban nem. Tudom, hogy ő nagyon jó és meg kell néznem, hogy mit csinál, ezáltal pedig fejlődnöm. Nincs köztünk versengés, figyelek és tanulok tőle" - beszélt szintén újonc csapattársáról Ocon.

"Annyit kell tanulnom, amennyit csak lehetséges és elégedetté akarom tenni a csapatomat a munkámmal. Ez a legfontosabb, mert ha jó munkát végzek, a lehetőségek jönni fognak. Jelenleg itt kell jól dolgoznom és egyre kényelmesebben érzem magam a csapatnál, illetve a Formula-1-ben is" - mondta, majd arról is beszélt, hogy milyen volt az első napja a királykategóriában.

"Őrült volt, tizennyolc médiaeseményen kellett részt vennem egyetlen nap alatt, a végére teljesen elfáradtam. Számítottam rá, hogy sok lesz, de arra nem, hogy ennyi, volt meglepődés, egész nap rohangáltam."

Végül természetesen az is szóba került, hogy hol folytatja jövőre. "A Mercedes menedzsel, de a Renault pilótája vagyok. Ennél többet nem mondhatok, nagyon boldog vagyok, hogy mindkettővel együtt dolgozhatok. Mindkét istálló nyert már világbajnokságot, nagyon erősek és büszke vagyok arra, hogy mindketten bíznak bennem. Most csak a következő futamra figyelek és ha jól teszem a dolgom, jönni fog a lehetőség."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: