DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Renault: Három pilóta maradt?

Nemrég még a Renault két ülésére volt mind közül a legtöbb jelölt, de mostanra úgy tűnik, hogy három F1-es pilóta között dől el a két hely sorsa – hacsak nem tartják meg az outsidernek látszó Palmert.

A Kevin Magnussen jövőjével természetesen kiemelten foglalkozó dán BT F1 című lap tudósítója, Peter Nygaard arról számolt be, hogy értesülései szerint jelenleg már Carlos Sainz és Esteban Ocon az első számú esélyes a franciák ülésére, bár a jelenlegi versenyzők maradása is elképzelhető. Sainz kapcsán még senki nem szólalt meg hivatalosan a csapat részéről, Ocon „jelöltségét” viszont egyáltalán nem titkolták az eddigiekben sem:

renault_16kina_cs



„Ő az egyik versenyben lévő pilóta néhány másikkal együtt” – nyilatkozta nemrég Cyril Abiteboul csapatfőnök. „Egyelőre minden nyitott, bár már tettünk bizonyos lépéseket, de ezeket nem hoztuk nyilvánosságra. A lehető leghamarabb meghozzuk a döntést, és mindenkivel közöljük is azt” – tette hozzá a francia szakember, aki korábban úgy nyilatkozott, hogy könnyen lehet, hogy már szeptemberben fény derül mindenre.

Mindeközben Kevin Magnussen tanácsadója, Jesper Carlsen így nyilatkozott a BT-nek: „Természetesen a Renault-ra koncentrálunk, de fontos más lehetőségek nyitva tartása is, amire meg is van az esély. Sőt, ha Kevin úgy teljesít, ahogy Szingapúrban, akkor egyre erősebb helyzetbe fog kerülni” – mondta a dán, aki bízik a Renault szebb jövőjében: „Azt mondták, hogy Kevin koncentráljon egyelőre az autó vezetésére, mivel többek közt rengeteg új mérnököt alkalmaznak, s sok energiát emészt fel, hogy felépítsék a jövő új Renault-csapatát.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: