DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Marko: A Mercedes mindenkit lekörözhetne

A Red Bull osztrák tanácsadója szerint az F1 élmezőnye csak látszólag lett szorosabb: a valóságban a Mercedes még mindig fényévekkel a többiek előtt jár – de ezzel nem mindenki ért egyet.

Ami az erőviszonyokat illeti, a 2016-os F1-es szezon legnagyobb kérdése, hogy a Ferrari képes lehet-e valódi kihívást állítani a Mercedes elé, és megtörni az ezüstösök két éve tartó dominanciáját. Bár az idénynyitón úgy tűnt, hogy Sebastian Vettelt csak a taktikának köszönhetően tudta legyőzni a Mercedes, egyes vélemények szerint a különbség jóval nagyobb a két autó közt, mint az vasárnap látszott volna.

hamilton_2016_aust_cs



Helmut Marko, a Red Bull mindig szókimondó tanácsadója, így nyilatkozott az Auto Bild kérdésére: „A Mercedes elrejtheti felsőbbrendűségét, de ha akarnák, akár az egész mezőnyt lekörözhetnék” – mondta az osztrák, azaz ő inkább a szombaton látottakat érezte valós különbségnek és nem a vasárnapot.

A spanyol El Confidencialnak nyilatkozó Kimi Raikkönen viszont épp ellenkezőleg látja ezt: „Szombaton valósággal megőrültek az emberek, mert hatalmas volt a különbség az időmérő edzésen, csakhogy aznap nagyon speciálisak voltak a körülmények. A versenyen viszont többé-kevésbé az történt, amit vártunk.”

Jenson Button is a finnel ért egyet: „A Ferrari egyértelműen közelebb van, ami jó. Ez nagyszerű a sportnak, és szükségünk is van erre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: