DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCR

Huff győzött a Zengővel Tassi előtt

„Kettős magyar győzelem” Vila Realban: a Zengő Motorsport világbajnoka a jokerkörrel remekül taktikázva lett első hondás honfitársunk előtt. Michelisz az ötödik, Nagy autót tört.

Vasárnap kora este rajtolt el a WTCR második, fordított rajtrácsos Vila Real-i versenye, amely egyébként a széria történetének 100. futama volt egyben. Az első sorból Yvan Muller és Tassi Attila startolhatott, s maradt is ez a sorrend a rajtot követően, majd jött Mikel Azcona és Rob Huff, valamint Mehdi Bennani és Michelisz Norbert – utóbbi azonban kissé leszakadt a többiekről, feltartva a mögötte haladókat.

Az első futammal ellentétben ezt már nem úszta meg a mezőny biztonsági autó nélkül: Tiago Monteiro defektje után ütközött Esteban Guerrierivel, így mindketten a szalagkorlátban végezték. Az újraindítás után is maradt a Muller, Tassi, Azcona, Huff felállás az élbolyban.

huff-wtcr-vilareal-race2



Ezt viszont alaposan átrajzolták a jokerkörök: Muller nagyon lassan teljesítette a körforgalom hosszabbik oldalát, így Tassi és Azcona is átugrotta a négyszeres világbajnokot. A legnagyobb azonban Huff húzta, aki sokáig várt a jokerkörével az élen haladva, s amikor azt letöltötte, az első helyre is állt vissza a Zengő Motorsport Cuprájával!

A magyar csapat másik pilótája viszont nem látta meg a kockás zászlót: Nagy Dániel rontott az egyik sikánba és falnak ütközött, az autójának pedig még a mögötte érkező Nathanael Berthon is belecsapódott – emiatt pedig az utolsó percekre ismét bejött a safety car.

Így már nem történt változás az elejében: Huff győzni tudott a Zengő színeiben (idén első alkalommal), Tassi pedig második lett az Engstler Hondával! Azcona harmadik helyével növelte előnyét a világkupa összetettjében, majd jött Muller, Michelisz pedig végül az ötödik pozícióban látta meg a kockás zászlót. Huff ezzel a sikerével a pontversenyben is erősítette helyét az élbolyban: 23 pontos hátránnyal a negyedik a tabellán.

A 2. futam végeredménye:

1. Rob Huff Cupra  
2. Attila Tassi Honda 0.388
3. Mikel Azcona Hyundai 0.935
4. Yvan Muller Lynk & Co 1.474
5. N.Michelisz Hyundai 2.644
6. Mehdi Bennani Audi 3.435
7. Ma Qinghua Lynk & Co 3.916
8. Yann Ehrlacher Lynk & Co 5.125
9. Néstor Girolami Honda 7.000
10. Santiago Urrutia Lynk & Co 7.305
11. Thed Björk Lynk & Co 8.249
12. Tom Coronel Audi 1'13.714
13. Gilles Magnus Audi 1'16.367
Kiesett:    
  Dániel Nagy Cupra  
  N.Berthon Audi  
  E.Guerrieri Honda  
  Tiago Monteiro Honda  
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: