DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WTCR

Urrutia nyert, Huff dobogón a Zengővel

A fordított rajtrácsos pole-ból induló uruguayival ugyan bírt, de így is a hétvége legjobb WTCR-es magyar eredményét szállította a korábbi világbajnok. Michelisz épp csak lecsúszott a pódiumról.

Magyar szempontból sokkal jobb esélyekkel kecsegtetett a Túraautó-világkupa fordított rajtrácsos második futama a Hungaroringen, mint az első, hiszen a Zengő Motorsportot erősítő Rob Huff a második, míg Michelisz Norbert a negyedik pozícióból várhatta a piros lámpák kialvását. Mindketten meg is őrizték a helyüket, ahogy a pole-ból induló Santiago Urrutia is maradt az élen, Nestor Girolami pedig a harmadik helyen.

Az első négyes kissé el is szakadt a többiektől, a mezőny közepén viszont óriási adok-kapok zajlott. Amiből sajnos ismét Nagy Dániel jött ki az egyik legrosszabbul: Mehdi Bennani beletolta Thed Björköt a Zengő Cuprába, amelynek aztán a kavarodásban az első futamhoz hasonlóan nekiment Tom Coronel is, aminek köszönhetően a magyar versenyző autóján ki is tört a jobb hátsó kerék – ezzel Dani számára véget ért a verseny érdemi része, egy időre bokszba is kényszerült értelemszerűen.

huff-zengo-hungaroring-wtcr



Huff igyekezett nyomás alatt tartani Urrutiát, Michelisz pedig Girolamit, de előzniük nem sikerült. Hátrébb ellenben ment a harc, az egyik ütközet pedig a biztonsági autó pályára küldését is kiváltotta: Bennani akart bevetődni az Esteban Guerrierivel vívó Yvan Muller mellé, ám a marokkói belecsapódott a négyszeres világbajnok autójába – igaz, ő járt pórul vele, nem a francia.

Az újraindítás után sem változott a helyzet az élbolyban: Urrutia nyert, Huff pedig a második helyen hozta be a Zengő Cuprát, ezzel ő érte el a WTCR-hétvége legjobb magyar eredményét. Girolami is maradt Michelisz előtt, így a 2019-es világkupagyőztes negyedikként ért célba. Őt Ma Qing Hua, valamint a Gilles Magnust szemfüles módon megelőző Yann Ehrlacher követte, míg a top 10-be Nathanael Berthon, az összetettet vezető Mikel Azcona, valamint Muller fért még be. Ami pedig a többi magyart illeti: Tassi Attila a rajthelyének megfelelő 14. pozícióban futott be, míg Nagy Danit a 16. helyen értékelték.

A 2. futam végeredménye:

1. Santiago Urrutia Lynk & Co  
2. Rob Huff Cupra 0.380
3. Néstor Girolami Honda 2.428
4. Norbert Michelisz Hyundai 3.173
5. Ma Qinghua Lynk & Co 5.880
6. Yann Ehrlacher Lynk & Co 6.518
7. Gilles Magnus Audi 8.649
8. Nathanael Berthon Audi 9.486
9. Mikel Azcona Hyundai 9.930
10. Yvan Muller Lynk & Co 10.250
11. Esteban Guerrieri Honda 12.872
12. Thed Björk Lynk & Co 14.248
13. Tom Coronel Audi 17.613
14. Attila Tassi Honda 18.550
15. Tiago Monteiro Honda 20.555
16. Dániel Nagy Cupra Kiesett
  Mehdi Bennani Audi Kiesett
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: