DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WTCR

Kettős Honda-győzelem, Michelisz a 7.

A pole-os hazai hős már a startnál balesetbe került, így Nestor Girolami nyerte az első mosti futamot Esteban Guerrieri és Yann Ehrlacher előtt. Michelisz Norbi hetedik, megelőzve két zengőst.

A fordított rajtrácsos szabály értelmében a pénteki időmérőn tizedik Petr Fulin rajtolhatott a pole-ból a Túraautó-világkupa első futamán Mostban. A startnál azonban rögtön meglökték a szabadkártyás cseh pilótát, aki Nathanael Berthonnal együtt ki is esett. A vezetést így Nestor Girolami ragadta magához, míg mögé a kavarodást remekül kihasználó Esteban Guerrieri zárkózott fel. Michelisz Norbert is benne volt a koccanásokban, de az első kombinációt átvágva a hetedik helyen tudta folytatni a versenyt, miközben a balesetek okán beküldték a safety cart.

girolami-wtcr-most-race1



A biztonsági autó kiállása után Girolami, Guerrieri és az összetettben vezető Yann Ehrlacher haladt az első három helyen, míg mögöttük Yvan Muller megelőzte Thed Björköt, Michelisznek pedig a Zengő Motorsportot erősítő Mikel Azconával harcolt. Az élbolyban is csak Girolami lélegezhetett fel, mert Guerrierit pedig Ehrlacher szorongatta, egy ízben neki is koccant a francia a Hondának.

Változás azonban nem történt a sorrendben, így Girolami begyűjtötte idei első győzelmét, a Honda pedig kettős sikernek örülhetett Guerrieri második helye révén. Ehrlacher dobogóval szilárdította meg bajnoki vezetését, mögötte Muller, Björk és Jean-Karl Vernay következett. Michelisz behozta a hetedik helyen a Hyundait, maga mögött tartva Azconát, akit ráadásul a Tom Coronelt a végén remek manőverrel megelőző másik zengős, Rob Huff követett a célban. Ami a többi magyar versenyzőt illeti: Tassi Attilának a top 10-ből kellett kiállnia a bokszba, vélhetően a csapattársával, Tiago Monteiróval az újraindításnál történt összeérés következtében, míg Boldizs Bence a 15. helyen egy pontot gyűjtött.

Folytatás 17:10-től a második versennyel, amelyen Azcona indul a pole-ból, Michelisz pedig mellőle a második rajtkockából.

Az 1. futam végeredménye:

1. Néstor Girolami Honda  
2. Esteban Guerrieri Honda 1.060
3. Yann Ehrlacher Lynk & Co 1.440
4. Yvan Muller Lynk & Co 2.061
5. Thed Björk Lynk & Co 2.621
6. Jean-Karl Vernay Hyundai 5.378
7. Norbert Michelisz Hyundai 5.882
8. Mikel Azcona Cupra 6.737
9. Rob Huff Cupra 11.540
10. Tom Coronel Audi 13.715
11. Gabriele Tarquini Hyundai 14.073
12. Santiago Urrutia Lynk & Co 14.486
13. Luca Engstler Hyundai 15.255
14. Frederic Vervisch Audi 16.855
15. Bence Boldizs Cupra 19.133
16. Tiago Monteiro Honda 40.112
Kiesett:    
  Attila Tassi Honda  
  Gilles Magnus Audi  
  Petr Fulín Cupra  
  Nathanel Berthon Audi  
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: