DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WTCR

Egy magyar már biztosan lesz idén is a WTCR-ben

Megvannak az első hivatalosan bejelentett versenyzők a Túraautó-világkupa 2021-es idényére: a Honda megtartja mind a négy eddigi pilótáját, így a tavaly dobogós helyezéseket szerző Tassi Attilát is.

Január közepéig kellett várnunk arra, hogy megtörténjen az első pilótabejelentés a WTCR 2021-es mezőnyét illetően. A Honda rántotta le a leplet elsőként az idei felállásáról: túl nagy meglepetést nem okoztak a japánok, ugyanis újfent az Esteban Guerrieri, Nestor Girolami, Tiago Monteiro, Tassi Attila négyessel vágnak neki a szezonnak.

honda-wtcr-pilotak-1



Azt, hogy pontosan milyen leosztásban láthatjuk a kvartettet, később jelentik be – tavaly mindenesetre mindannyian a Münnich Motorsport égisze alá tartoztak, még ha hivatalosan két külön istálló (az All-Inkl.comnál ment a két argentin, míg az All-Inkl.de névre hallgató alakulatnál a portugál és a magyar pilóta) színeiben is versenyeztek.

A Honda bejelentésével az elsők között vált biztossá, hogy idén is lesz magyar a rajtrácson. Természetesen várhatóan a 2019-es bajnok Michelisz Norbert is marad a Hyundaijal, de a koreai márka WTCR-es részvétele sincs még megerősítve (részben a koronavírus-járvány gazdasági hatásai, részben a tavalyi feszültségek okán), emellett pedig a Zengő Motorsport is nagy tervekkel készül 2021-re Zengő Zoltán csapatvezető az Eurosport Hungarynek adott néhány héttel ezelőtti interjúja alapján.

honda-wtcr-pilotak-2

Mindenesetre a tavaly két dobogós helyezést szerző, s ezzel a világkupa összetettjében legjobb magyarként záró Tassi így kommentálta a maradását: „Nagy öröm számomra, hogy sorozatban harmadik évben lehetek a Honda versenyzője a WTCR-ben: büszke vagyok arra, hogy látja bennem a potenciált a Honda. Elégedett voltam a 2020-ban mutatott fejlődésemmel, megszereztem az első dobogós helyezéseimet, és remekül dolgoztunk együtt a körülöttem lévőkkel. 2021-ben remélem, újabb nagy lépést tehetek előre, és még rendszeresebben tudom hozni a már megmutatott élmenőhöz illó tempómat.”

Tassi mellett Guerrieri, Girolami és Monteiro maradása is várható volt: előbbi 2020-ban is sokáig harcban volt a bajnoki címért, de két márkatársa is évről évre erős eredményeket szállít a Civic TCR volánjánál, így a Honda a „győztes csapaton ne változtass” elvet követve döntött az idei felállásról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: