Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. december 7. kedd
WTCR

Kettős Lynk & Co-sikerrel zárult a szezon

Santiago Urrutia nyerte a WTCR idei utolsó futamát a már bajnok Yann Ehrlacher előtt. Mikel Azcona ötödik a Zengő Cuprával, a magyarok közül Tassi hátraparancsolása után Michelisz lett a legjobb.

Bár Yann Ehrlacher már a második futamon megnyerte a WTCR 2020-as bajnoki címét, egy verseny még hátra volt a szezonból Aragónban, amelynek Santiago Urrutia vághatott neki a pole-ból, a francia világkupagyőztes pedig mellőle. Ők ketten el is jöttek szépen a rajtnál az első két helyen, mögöttük viszont már nagy csata dúlt: az összetett dobogóért harcoló Jean-Karl Vernay a második körben elment Nathanael Berthon mellett, akit aztán ezután többen is bedaráltak – köztük a Zengő Motorsportot erősítő Mikel Azcona is. A magyarok közül Tassi Attila számára indult legjobban a futam: Michelisz Norberten is áthámozva magát a nyolcadik helyen haladt az első körök elteltével.

urrutia-wtcr-aragonUrrutia, Ehrlacher és Vernay tisztes távolságból követték egymást, Azcona viszont igyekezett Thed Björköt támadni. A svéd azonban a féktávon gyakorlatilag nem hagyta befordulni a spanyolt, ezt pedig Yvan Muller használta ki: a négyszeres világbajnok mindkettejüket megelőzte – de Azcona is elment Björk mellett, így továbbra is az ötödik pozícióban haladt. Tassi és Michelisz is lépett előre egyet, miután ők is lenyomták Berthont.

Az élmezőnyben már nem történt változás: Urrutia WTCR-es karrierje első győzelmét aratta, Ehrlacher második hellyel „öblítette le” a világkupa-győzelmét, míg a dobogót Vernay tette teljessé. Az Alfa Romeo franciája Muller lett a negyedik, aki ezzel ezüstérmet szerzett az összetettben, míg Azcona ötödik hellyel zárta első zengős idényét, amely a bajnokságban egy hetedik helyezést jelent a magyar csapat pilótája számára. Ami pedig honfitársainkat illeti: végül Michelisz lett a legjobb a maga hetedik helyével, miután Tassit több pozíció átadására kérte a Honda, hogy ezzel Esteban Guerrieri a bajnoki dobogón végezhessen – pedig pályaelhagyások miatt még vizsgálják is az argentint. Tassi így csak 11. lett. míg a Zengő két magyarja, Boldizs Bence és Kismarty-Lechner Gábor egyaránt a pontszerző zónán kívül ért célba.

A 3. futam végeredménye:

wtcr-race3

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?