DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WTCR

Május közepén a Hungaroringen indul a WTCR-szezon

Közzétették a Túraautó-vk 2021-es naptártervezetét, amelyben az idénynyitó szerepét tölti be a magyarországi forduló, s ha a járvány is lehetővé teszi, három hétvégét Ázsiában is rendezni fognak.

A hétvégén futják a Motorland Aragon versenypályán a WTCR idei fináléját, ezzel egyidejűleg pedig a szervezők közzétették a 2021-es versenynaptár tervezetét. Ebben összesen nyolc állomás szerepel, amely ugyan elmarad az idénre még a koronavírus-járvány előtt tervezett tíztől, viszont több, mint a végül megvalósult hat – igaz, a futamok száma ugyanúgy 16 lenne, mivel a tervek szerint mindenhol két versenyt futna a mezőny.

wtcr-hungaroring-1



Magyar szempontból a legfontosabb, hogy a Hungaroringen indul majd az évad, a megszokottnál viszont kicsit később, május közepén: a szervezők ezzel azt akarják elérni, hogy nagyobb eséllyel lehessenek nézők is a lelátókon. A magyar nyitányt egyből követi a Slovakia Ring, ahol pünkösd két napján versenyez majd a mezőny, majd jön a Nordschleife, a Vila Real-i utcai pálya és a Motorland Aragon.

Ha pedig a pandémia is lehetővé teszi, a Túraautó-világkupa jövő ősszel visszatérne Ázsiába is, méghozzá három versenyhétvége erejéig. Egyfelől helyet kapott a naptárban a dél-koreai Inje Speedium, valamint egy eddig nem megjelölt kínai pálya is, míg az idény a legendás makaói utcákon zárulna november közepén.

A WTCR 2021-es versenynaptára:

Május 14-16.: Hungaroring, Magyarország
Május 22-24.: Slovakia Ring, Szlovákia
Június 3-5.: Nordschleife, Németország
Június 25-27.: Vila Real, Portugália
Július 9-11.: Aragon, Spanyolország
Október 8-10.: Inje Speedium, Dél-Korea
November 5-7.: ???, Kína
November 19-21.: Makaó
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: