DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
WTCR

Renault is lesz idén a WTCR rajtrácsán

Egy héttel az idénynyitó előtt jelentette be a Vukovic Motorsport, hogy csatlakoznak a Túraautó-világkupa mezőnyéhez, és nekik köszönhetően új, hetedik márkaként a Renault is megjelenik a rajtrácson.

Az első két szezon során sem lehetett panaszkodni a WTCR sokszínűségére, hiszen mindkét idényben hét különböző márka képviseltette magát a Túraautó-világkupában. És ez végül idén sem lesz másként (a Volkswagen távozása ellenére), ugyanis egy héttel a Zolderbe áthelyezett nyitány előtt némi meglepetésre bejelentették, hogy érkezik a Vukovic Motorsport, méghozzá egy Renault Megane SR TCR-rel, amely új modell lesz a WTCR-ben a Hyundai, a Honda, a Lynk & Co, az Audi, a Cupra és az Alfa Romeo mellett.

jack-young-renault-tcr



A Vukovic Motorsport egy több mint húszéves múltra visszatekintő istálló, amely tavaly a TCR Europe-ban szerepelt, s amely több más gárdához hasonlóan azok után kapott kedvet a világkupához, hogy annak idei versenynaptárában a koronavírus-járvány miatt csak európai helyszínek szerepelnek. Ami a versenyzőjüket illeti: a mindössze 18 éves észak-ír Jack Youngra esett a választásuk, aki tavaly megnyerte a Renault UK Clio Kupát, s a TCR Európa-kupába beugorva is meggyőzte a csapatot.

Ezzel teljessé is vált a WTCR állandó nevezési listája, amelyet nem sokkal ezután hivatalosan ki is adtak, 20 állandó indulóval a mezőnyben. Közöttük pedig nem kevesebb, mint négy magyar is lesz idén: a címvédő Michelisz Norbert, a második szezonjára készülő Tassi Attila, s a Mikel Azconát is megszerezve három autót indító Zengő Motorsportnál debütáló Boldizs Bence és Kismarty-Lechner Gábor.

A WTCR 2020-as állandó indulói:

Csapat Márka Pilóták
BRC Racing Hyundai Michelisz Norbert, Gabriele Tarquini
Team Engstler Hyundai Nicky Catsburg, Luca Engstler
Cyan Racing Lynk & Co Yvan Muller, Yann Ehrlacher
Cyan Performance Lynk & Co Thed Björk, Santiago Urrutia
All-Inkl.com Münnich Honda Esteban Guerrieri, Nestor Girolami
All-Inkl.de Münnich Honda Tiago Monteiro, Tassi Attila
Comtoyou Racing Audi Tom Coronel, Nathanael Berthon, Gilles Magnus
Zengő Motorsport Cupra Mikel Azcona, Boldizs Bence, Kismarty-Lechner Gábor
Team Mulsanne Alfa Romeo Jean-Karl Vernay
Vukovic Motorsport Renault Jack Young
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: