DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WTCR

Két magyarral és egy sztárpilótával tér vissza a WTCR-be a Zengő

Bő két héttel a Túraautó-vk szezonnyitója előtt a magyar istálló bejelentette felállását: Boldizs Bence mellett Kismarty-Lechner Gábor és a tavaly futamot is nyerő spanyol Mikel Azcona lesz a pilótájuk.

Arra már korábban fény derült, hogy a Zengő Motorsport egy év kihagyás után visszatér a túraautózás nemzetközi elitkategóriájába, a WTCR-be. Eddig annyit lehetett tudni, hogy vadonatúj Cupra Leon Competición autókkal fognak versenyezni, az egyikben pedig a legújabb felfedezett, Boldizs Bence fog ülni.

Pénteken viszont a csapat bejelentette, hogy nem egy, nem is kettő, hanem összesen három versenyautót indítanak a szeptember 12-13-án a Salzburgringen startoló idényben (erre a koronavírus-járvány miatt hozott új szabályok adnak lehetőséget)! Boldizs mellett lehetőséget kap Kismarty-Lechner Gábor is, aki honfitársához hasonlóan idén többek között a TCR Eastern Europe-ban is indult az eddigi hétvégéken, a harmadik Cuprába pedig nem más ül be, mint a TCR Európa-kupa 2018-as bajnoka, a tavaly a WTCR-ben is futamgyőzelmet szerző Mikel Azcona. A főszereplők így kommentálták a bejelentést a csapat közleményében:

zengo-wtcr



Zengő Zoltán csapatmenedzser: „Boldog vagyok, hogy bejelenthetjük a versenyzőinket és az indulásunkat a Túraautó-világkupában (WTCR). Mindannyian érezzük a saját életünkön, ez az év teljesen más, mint az eddig megszokott előző versenyévadok. Sokat kellett várni és dolgozni azért, hogy ma ez a bejelentés megtörténhessen. Büszke vagyok a csapat minden tagjára, a támogatóinkra, szponzorainkra, akik áldozatos munkájukkal segítették, hogy ez az álom ismét valóra váljon. Köszönjük a bizalmat! A versenyzőink reményeim szerint, hatalmas sikereket fognak elérni az új CUPRA Leon Competición versenyautóval ami szintén most mutatkozik be először a WTCR világkupán.”

Azcona: „Két hete még azt gondoltam, hogy nem fogok tudni az idei WTCR-ben indulni, de végül sikerült a Zengő Motorsporttal megegyeznünk és emiatt nagyon boldog vagyok! Még meg kell ismernem az új csapatom, de úgy gondolom, hogy együtt nagyon jó munkát fogunk végezni! Nagyon várom, hogy elkezdődjön a szezon, főleg azért mert az új Cupra Leon Competición-t fogom vezetni. Az autó sokkal jobb mint az elődje, ez az autó már teljesmértékben a WTCR-re készült.”

Bence: „Nagyon örülök, hogy két ilyen tapasztalt csapattársam lesz. Mikel ugyan még fiatal de rengeteg tapasztalattal rendelkezik, és bizonyította, hogy pokolian gyors. TCR Europe-ban bajnok tudott lenni, illetve tavaly a WTCR-ben is nagyon jó szezonja volt. Úgyhogy nagyon várom már, hogy megismerhessem, és biztos vagyok benne, hogy rengeteget fogok tanulni tőle. Kismarty-Lechner Gábort karrierem kezdetén ismertem meg, viszont minden évben, bármilyen bajnokságban indultunk mindig ellenfelek voltunk, és nagyon sok óriási csatát éltünk meg riválisként. Nagyon örülök, hogy olyan csapattársam lehet, akinek több mint 20 év tapasztalata van a motorsportban. Biztos, hogy ez aranyat ér az én pályafutásomban, és igyekszek minden tanácsot, és tudást megfogadni.”

Kismarty-Lechner Gábor: „Lassan 20 éve versenyzek a Zengő Motorsportnál. Óriási öröm számomra, hogy a túraautózás csúcskategóriájában mérettethetem meg magam. A csapatot nagyon jól ismerem, s a saját képességeimmel is tisztában vagyok. Belőlem biztos nem lesz WTCR Bajnok, de bízom benne, hogy tapasztalatommal segíthetek a két fiatal és nagyon tehetséges csapattársamnak, hogy ők egyszer azok lehessenek! Ez a csapat már kinevelt egy Michelisz Norbit, biztos vagyok benne, hogy újra sikerül! Mikel, várunk szeretettel, Bence, folytassuk a megkezdett munkát!”

Zengőék bejelentésével vélhetően teljessé is vált a Túraautó-világkupa 2020-as mezőnye (hacsak nem lesznek még további bejelentések): néhány napja kiderült, hogy mégis lesz Alfa Romeo is a rajtrácson a Team Mulsanne és Jean-Karl Vernay révén, így pedig jelen állás szerint 19 autó és versenyző fog egymásnak feszülni bő két hét múlva, köztük nem kevesebb, mint négy magyar versenyzővel.

A WTCR 2020-as mezőnye jelen állás szerint:

Csapat Márka Pilóták
BRC Racing Hyundai Michelisz Norbert, Gabriele Tarquini
Team Engstler Hyundai Nicky Catsburg, Luca Engstler
Cyan Racing Lynk & Co Yvan Muller, Yann Ehrlacher
Cyan Performance Lynk & Co Thed Björk, Santiago Urrutia
All-Inkl.com Münnich Honda Esteban Guerrieri, Nestor Girolami
All-Inkl.de Münnich Honda Tiago Monteiro, Tassi Attila
Comtoyou Racing Audi Tom Coronel, Nathanael Berthon, Gilles Magnus
Zengő Motorsport Cupra Mikel Azcona, Boldizs Bence, Kismarty-Lechner Gábor
Team Mulsanne Alfa Romeo Jean-Karl Vernay
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: