DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
WTCR

12 nappal a nyitány előtt vált pályát a WTCR

Jövő hétvégén rajtol el a Túraautó-világkupa 2020-as szezonja, ám egy utolsó pillanatos módosításnak köszönhetően nem az ausztriai Salzburgringen, hanem a belgiumi Zolderben.

Már hónapokkal ezelőtt bejelentették a WTCR a koronavírus-járvány miatt csupán hat európai fordulót felvonultató átalakított 2020-as versenynaptárát, amely alapján szeptember 12-13-án a Salzburgringen kezdődött volna a szezon. Nos, az időpont továbbra is áll, ám a szervezők ma bejelentették, hogy mégsem Ausztriába, hanem a belgiumi Zolderbe utazik a mezőny a jövő hétvégén.

01-Circuit-Zolder



A pálya üzemeltetője ugyanis váratlanul úgy döntött, nem rendezi meg a versenyeket. A Túraautó-világkupát irányító Eurosport Events azonban gyorsan talált beugró pályát Zolder képében, a változtatást pedig már az FIA is jóváhagyta. Érdekesség, hogy a Salzburgring is helyettesként került be még hónapokkal ezelőtt az eredeti naptárba, miután Marrakesh Mehdi Bennani távozása miatt lemondta a versenyét.

A jelen állás szerint 19 főt – köztük négy magyart – felvonultató mezőny egyébként még a versenyhétvége előtt egy tesztet is teljesítenek Zolderben szeptember 10-én. A hétvége pontos menetrendjét egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A naptár további része nem változott, így a Hungaroring továbbra is október 17-18-i dátummal szerepel benne.

A WTCR módosított versenynaptára jelenleg:

Szeptember 12-13.: Zolder, Belgium
Szeptember 24-26.: Nordschleife, Németország
Október 10-11.: Slovakia Ring, Szlovákia
Október 17-18.: Hungaroring, Magyarország
Október 31-November 1.: Motorland Aragón, Spanyolország
November 14-15.: Adria Raceway, Olaszország
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: