DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
WTCR

Tassi Guerrieri márkatársa 2020-ban a WTCR-ben

Ismét lesz két magyar a túraautó-világkupában: Tassi Attila a Honda versenyzője marad, Monteiro, Guerreri és Giralami csapattársaként.

A 2019-ben 14 bajnoki címének köszönhetően az Év TCR-modellje díjat megnyerő Honda Civic Type R-t ugyanaz a négy pilóta vezeti a túraautó-világkupában idén, mint az előző szezonban. Esteban Guerrieri másodikként végzett a pontversenyben, Nestor Girolami három győzelemmel hetedik helyen zárta a bajnokságot. Tiago Monteiro a 20., az újonc Tassi Attila a 24. helyen végzett összetettben, de a portugál is nyert futamot, a magyar versenyző pedig pole-pozíciót szerzett Vila Realban. Egyébként mind a négy hondás pilóta elmondhatta magáról, hogy vezetett futamot az év során.

Guerrieri és Girolami a Münnich Motorsportot, Tassi és Monteiro a magyar Hell által támogatott hongkongi KCMG-t képviselték a szezon folyamán. A pénteki bejelentés csak arról szól, hogy mind a négy versenyző marad a márkánál, a csapatkiosztást egyelőre nem ismertették.



„Hatalmas öröm számomra, hogy 2020-ban is a Honda gyári pilótaként indulhatok a WTCR-ben” –írta Facebook-oldalára Tassi Attila, aki második szezonjára készül a TCR legmagasabb szintjén. „A tanulóévemben volt pár jó momentum, mint Portugáliában pole-pozíció és a nürburgringi hétvége, ahol megvolt a tempónk a dobogóra. Ha idén kevesebb rossz szerencsém lesz, mint a szezon vége felé, akkor szerintem nagy lépés tudok előre megtenni.”

Esteban Guerrieri célja természetesen az lesz, hogy a Michelisz Norbert ellenében elbukott bajnoki címért újra harcba szálljon: „A fantasztikus 2019-es szezon után nagyon izgatott vagyok, hogy a Hondával maradok 2020-ban, és igazán érzem, hogy újra hajthatunk a címért, amelyet olyan kicsi különbséggel veszítettünk el” – mondta az argentin a WTCR sajtóközleménye alapján.

Az ezüstérmesnek házon belül is figyelnie kell, mivel ugyanezekre a babérokra hajt honfitársa és tavalyi csapattársa, Girolami, aki kiválóan kezdte az idei szezont, lendülete azonban nem tartott ki végig. „Biztos vagyok benne, hogy még versenyképesebb lehetek, és magam és a csapatom számára küzdhetek a bajnoki címért” – nyilatkozta Girolami, aki Argentínában a túraautózás királyának számított, de nemzetközi szinten eddig még elmaradt az áttörés.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: