DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
WTCR

Muller nyert, Michelisz 4., karnyújtásnyira az összetett elsőség

Miután ő végzett legelőrébb a kínai WTCR-hétvége szombati időmérőjén az összes rivális közül, Michelisz Norbertnek jó esélye volt, hogy akár még a bajnoki éllovas Esteban Guerrierire is komoly nyomást helyezzen.

Néhány pillanatig úgy nézett ki szombat reggel az első WTCR-futamon, hogy a tabellán második Michelisz előtt bajnoki éllovas Esteban Guerrieri meg sem tudja kezdeni a ningbói futamot, miután beindult autójában a poroltó. Az argentin végül csak a bokszutcából tudott nekivágni a versenynek, bármiféle érdemi esély nélkül bármilyen komolyabb eredményre.

Guerrieri így csak messziről szemlélhette azt, hogy az élen Muller megtartja az első helyét, valamint Ma, Azcona és Michelisz is maradt a helyén, némi lökdösődés után is. Voltak másodpercek, amikor Ma támadta meg Mullert az élen, ezt követően pedig Azcona próbálkozott a kínai ellen, végül pedig megnyugodtak a kedélyek - Michelisz ezekből a csatákból kimaradt az első körökben.

iván



Néhány kör után Muller és Ma el tudtak lépni a többiektől, mögöttük Azcona és Michelisz is légüres térben versenyezhetett, tisztes távolságra mindentől. A mezőny végére kényszerülő Guerrieri fokozatosan zárkózott fel, de a verseny felénél még mindig csak huszadik volt, ahol aztán nagyon sokáig megradt - messze a pontszerzéstől. Igazi csaták csak a top 10-en kívül, az utolsó pontszerző helyekért zajlottak, az élen viszont megmerevedtek az erőviszonyok.

A végére az élmezőnyben párosával rendeződött Muller és Ma, valamint Azcona és Michelisz álltak össze az utolsó körökre. Négyük közül Azcona szenvedett a legjobban, Michelisz meg is lökte néhányszor, de a spanyol annyira nem volt lassú, hogy meg tudja őt előzni, így pedig Azcona csak összegyűjtötte maga mögött a riválisokat. Catsburg, bár ott volt Michelisz mögött, a tabellán hátrébb álló márkatársként nem akart mindenáron előzni, a holland mögött pedig Aurélien Panis volt még a bolyban, ő végül hatodik lett.

A top 10-ben Panis mögött Farfus, Kristoffersson, Langeveld és Huff voltak még ott, rajtuk kívül pontot Vervisch, Björk, Ehrlacher, Priaulx és Girolami tudtak még szerezni. Ami a bajnoki tabellát illeti, mivel Guerrieri csak a 19. helyen ért célba, negyedik helyének köszönhetően Michelisz kilenc pontra felzárkózott az éllovas argentin mögé.

Pontos végeredmény:

ningbofutam

 

70453666_2776519289046504_7810391203072966656_n

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: