DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WTCR

Családtagként tekint az autójára Michelisz Norbi

Szinte családtagként kezeli autóját, és versenygépével való kapcsolata sem érzelemmentes – állítja Michelisz Norbi, a Hyundai csapat pilótája, aki az OMV Hungária kérdéseire válaszolt azután, hogy elrajtolt a 2019-es túraautó-világkupa (WTCR) Marrákesben. Mint kiderült, az évente megtett több tízezer kilométer mellett Norbi kifejezetten figyel gépjárműve használatára és annak állapotára, és egy szezon alatt több mint ezer Hungaroring-körnek megfelelő távolságot megy a versenypályákon.

Az autó nem csupán egy használati eszköz, már-már a család része. Szinte úgy tekintek rá, mint egy élőlényre – mondta el az OMV Hungáriának Michelisz Norbi, a túraautó- világkupában (WTCR) induló BRC Racing Team magyar pilótája. Ez a családi hagyományokból is fakad, ami miatt mindig is fontosak voltak számára az autók. Ezzel a hozzáállással magyarázza a Hyundai versenyzője, hogy figyelmes gépjárműhasználó. „A mindennapok során ésszel használom az autót, hiszen nélkülözhetetlen szolgálatot tesz nekem. Megkönnyíti az életemet. A versenygépemmel pedig abszolút érzelmes kapcsolatom van. A szezon elején például, az elkészülése után fontos az első találkozás, hogy jó benyomást tegyünk egymásra. Már csak azért is, mert az év végéig mintegy 5 ezer kilométert teszek meg vele” – jegyezte meg.

Michelisz_Norbi



A BRC Racing Team tagjaként persze szerencsés helyzetben van, hiszen gyári versenyzőként rendszerint új gépjárművet használ. Ettől függetlenül, indulás előtt az alapvető ellenőrzéseket maga is elvégzi. Évi 70-80 ezer kilométernyi közúti vezetés mellett legfontosabbnak a gumik, illetve a lámpatestek állapotát nevezte, ezekre mindig ránéz. A jó műszaki állapotnak azonban része az üzemanyag is. Éppen ezért, ha nem is minden alkalommal, de rendszeresen tankol prémium termékeket. „Ennek egyáltalán nem az az oka, hogy az utolsó csepp teljesítményt is kihozzam az autóból. Döntésemnek abban van szerepe, hogy hosszútávon óvjam a motor műszaki állapotát” – hangsúlyozta.

„Az első, marokkói hétvége sajnos küszködős volt számunkra. Kedvező fejleményként azt említhetem, hogy legalább minden futamon pontot szereztem. Az viszont világos, hogy ez kevés. Az időmérős tempómon mindenképpen javítanom kell, mert az új típusú gumik miatt az most nem volt az igazi, pedig korábban ezt az egyik erősségemnek tudhattam. A következő, Hungaroringen tartott futamra ebben fejlődnöm kell. Meg kell vizsgálnunk, hogy miként lehet ezen a területen javulni, ez ugyanis kulcsfontosságú lesz a sikeres hazai szerepléshez” – foglalta össze a marokkói hétvégét Michelisz Norbi.    

Michelisz_OMV

Az OMV Hungária játékot is indított Michelisz Norbival, hogy kiderüljön, a pilóta szurkolói, illetve az autósok hogyan viszonyulnak saját járműjükhöz, és hányadik befutónak ítélik a sportolót a soron következő, Hungaroringen megrendezett futam előtt. A társaság oldalán április 1. és 26. között lehet válaszolni a kérdésekre, a kitöltők pedig értékes nyereményekből, többek közt a versenyző hivatalos versenypólójából nyerhetnek a sorsolásnál.

A játékot ezen a linken lehet elérni: https://bit.ly/OMV_tippjatek

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: