DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 9. szombat

OMV

Michelisz Norbival indul el az OMV magazinműsora

VIVA Kávészünet néven új, több részes beszélgetős portréműsort indít az OMV Hungária. A műsor házigazdája Peller Mariann, akinek vendégei a kávéhoz fűződő viszonyuk mellett karrierjük és magánéletük fontos állomásaira is kitérnek.

részletek

OMV: műanyaghulladékból készül a szintetikus olaj

Hatalmas lépést tett a közelmúltban az OMV AG a műanyag hulladékok visszagyűjtését és újrafelhasználását illetően. A vállalat schwechati finomítójának területén hosszú évek kutatómunkája után tavaly elindították a ReOil kísérleti üzemet. A gyáregység alig egy éves története során mára odáig fejlődött, hogy óránként 100 kilogramm hulladékot képes feldolgozni, amelyből akár 100 liter szintetikus nyersolajat képes előállítani.

részletek

Családtagként tekint az autójára Michelisz Norbi

Szinte családtagként kezeli autóját, és versenygépével való kapcsolata sem érzelemmentes – állítja Michelisz Norbi, a Hyundai csapat pilótája, aki az OMV Hungária kérdéseire válaszolt azután, hogy elrajtolt a 2019-es túraautó-világkupa (WTCR) Marrákesben. Mint kiderült, az évente megtett több tízezer kilométer mellett Norbi kifejezetten figyel gépjárműve használatára és annak állapotára, és egy szezon alatt több mint ezer Hungaroring-körnek megfelelő távolságot megy a versenypályákon.

részletek

Így gondolkodik Michelisz a családról és visszavonulásról

A WTCR magyar pilótája képes teljesen kizárni fejéből két lányát, ha versenyez. Jól tudja, mennyire fontos a motorsport lélektani vonulata, hiszen korábban ő is járt sportpszichológushoz.

részletek

Idén is a maximumra törekszik versenyzőként és családapaként Michelisz Norbi

Minden eddiginél komolyabb kihívás előtt áll Magyarország legeredményesebb autóversenyzője az idei szezon előtt. A FIA túraautó világkupájában (WTCR) érdekelt csapatok ugyanis a téli felkészülés alatt egymás után jelentették be a sorozatba leigazolt sztárversenyzőiket.

részletek

Hat tipp a téli autózáshoz

Az elmúlt időszak hideg időjárása ismét felhívta a figyelmet a járművek téli használatának nehézségeire. Az átmeneti enyhülés után ismét kemény hidegek várhatók, komoly mínuszok esetén pedig az autó megbízható indulása és motorműködése érdekében kiemelten fontos a minőségi üzemanyag használata.

részletek

Te is benzinkúton vásárolsz az ünnepek alatt?

Az ünnepi időszakban naponta akár 25 százalékkal több vásárló térhet be az éjjel-nappal nyitva tartó benzinkúti szupermarketekbe, akik ilyenkor közel harmadával magasabb értékben költenek.

részletek