DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
WTCR

Björk nyert, Michelisz az első körben kiesett Ningbóban

Bár jó helyről várhatta a rajtot, a futam fájdalmasan korán véget ért Michelisz Norbert számára: a Hyundai magyarja rögtön az első körben kiesett egy kemény összecsapás után, ráadásul a többi magyar sem ért célba. A futamot Björk nyerte.

Bár szemerkélt az eső, alapvetően száraz volt a pálya Kínában, a ningbói WTCR-hétvége első futamán. A rajtot az élen Thed Björk kiválóan kapta el, mögötte viszont komoly tülekedés alakult ki: a svéd mögé a Hondával Esteban Guerrieri sorakozott fel, eggyel hátrébb pedig óriási csatát vívott egymással a harmadik pozícióért Fred Vervisch és Michelisz Norbert.

Utóbbi autója a visszajátszások alapján nem úszta meg az incidenst, így a magyar sztár rögtön az első kanyarok után kiállni kényszerült. Az élen innentől kezdve megnyugodtak a kedélyek, Björk magabiztosan vezetett, őt Guerrieri és Vervisch követte. Nagyot rajtolt Gabriele Tarquini is, a veterán olasznak egy büntetés miatt a kilencedik helyről kellett nekivágni a versenynek, de ekkor már negyedikként haladt.

A középmezőnyben izgalmas csaták zajlottak, de ebben szintén a magyarok húzták a rövidebbet: a két zengős közül előbb Szabó, nem sokkal később pedig Nagy állt ki a bokszba.

Björk végül kényelmes győzelmet aratott, mivel pedig Michelisz nullázott, meg is előzte a magyart összetettben. Nagy nyertese volt az első futamnak Gabriele Tarquini, aki növelni tudta előnyét a tabellán, ez jelenleg kilenc pont Yvan Mullerrel szemben, aki ma csak hetedikként ért célba. 

Az első futam végeredménye: 



WTCRKína1futam

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: