DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WTCR

WTCR: Ellehetetlenítik Micheliszék esélyeit

Még tovább büntetik a WTCR eddigi legsikeresebb autóját, a Hyundai újra megitta a teljesítménykiegyenlítés levét. Michelisz hétvégi dobogós esélyei hirtelen meredeken visszaestek.

Még csak negyedik versenyhétvégéjére készül a Túraautó-világkupa mezőnye, a Hyundai autót ehhez képest már másodszorra sújtják szezon közbeni megszorításokkal. A szervezőket sem az idényt megelőző teljesítményfelmérés, sem a hungaroringi fordulót követő korlátozás nem elégítette ki (amelyen a dél-koreai márka és a Honda a többiekhez képest plusz egy centiméteres hasmagasságra ítéltetett) – a hétvégi zandvoorti forduló előtt újabb koloncokat akasztanak Michelisz Norberték nyakába, ugyanis a magyar autójának teljesítményét 2,5%-kal csökkentik, a hasmagasságát pedig újabb két centiméterrel megemelik. A Hyundai gépei így toronymagasan a legtöbb büntetést kapják a mezőnyben, erről a TouringCarTimes készített jól átlátható táblázatot.

hyundai-hungaroring-wtcr

A három hungaroringi fordulón 21 alkalommal Hyundai végzett a top 10-ben, ez nem tetszett a szervezőknek


Michelisz a hétvégi versenyekre készülve elárulta, Hollandiában a márka gyakorlatilag lehetetlen esélyekkel száll küzdelembe, ugyanis egy szimpla ballasztozással ellentétben a fenti módosítások alapjaiban változtatják meg az autója működését. Norbi ráadásul a Németországból egy öt rajthelyes büntetést hoz magával, ami a hétvége első futamán még a pontszerzést is kínkeserves küzdelemmé nehezítheti számára. „Abban bízom, hogy a fordított rajtrácsos második futamon egy jó rajtpozícióval talán sikerülhet dobogóért küzdenem” – fogalmazta meg „legelrugaszkodottabb” elképzeléseit a magyar.

Norbi abban bízik, hogy a rá váró nehézségeken saját versenycsapatának jelenléte segít majd, a TCR Europe keretében a M1RA ugyanis a WTCR-rel közös versenyhétvégét tart, Micheliszéknek ezek a körülmények pedig eddig mindig hátszéllel szolgáltak. „Eddig amikor a M1RA és én egy helyszínen versenyeztünk, a csapat és én is mindig trófeával gazdagodtunk. Jó lenne ezt a hagyományt Zandvoortban is folytatni” – bizakodott. 

És ez nem is minden, amire a BRC-s versenyző támaszkodhat: két éve a TCR Benelux sorozatában beugróként rögtön egy futamgyőzelmet és egy harmadik helyezést kaparintott meg, így a pályaismerettel nem lesz problémája Michelisznek.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: