DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WTCR

Michelisz: Jó döntés volt Hyundaira váltani

Legalábbis a marrakeshi eredmények ezt bizonyítják, ami persze nem jelenti azt, hogy a Hungaroringen is ugyanilyen erősen fognak szerepelni. Többek között erről is szó esett a WTCR csütörtöki sajtóeseményén.

A hétvégén a Hungaroringen versenyez a WTCR Túraautó-világkupa mezőnye, amelyben összesen öt magyar pilóta, név szerint Michelisz Norbert, Nagy Norbert, Szabó Zsolt, Tassi Attila és Nagy Dániel. Közülük csak utóbbi nem volt jelen a csütörtöki sajtótájékoztatón, amelyen persze a legnagyobb érdeklődés Micheliszt övezte, akinek roppant izgalmasan telnek a napjai – és nem is csak a mogyoródi viadal miatt, hanem azért is, mert felesége, Johanna bármikor életet adhat második kislányuknak.

michelisz-wtcr-1



Persze a legtöbb kérdés azért mégis a pályán várható eseményekkel volt kapcsolatos: Norbi elmondta, hogy nagyon tetszik neki az új WTCR, és úgy érzi, jól döntött a Hyundaira váltással. „Ha megnézzük a marokkói futamok eredményeit, látható, hogy a Hyundai volt a referencia. Persze ez is sok összetevőnek köszönhető, a pilóták mind világbajnokok és mind ismerték már a marrakeshi pályát, amelynek a karakterisztikája jelentősen eltér a hungaroringitől, így nincs rá garancia, hogy itt is ugyanilyen erősek leszünk” – fogalmazott a BRC Racing Team pilótája.

Szóba került a Michelisz és Yvan Muller között a harmadik verseny rajtjánál történt ütközés és az ezáltal kiváltott szurkolói kommentcunami is, amelyről Francois Ribeiro, a sorozat promótere a következőket mondta el: „Nem hiszem, hogy Norbinak problémája lenne Yvannal vagy fordítva, de tény, hogy nagyon kemény csatát vívtak, és aligha ez volt az utolsó alkalom. Ami a rajongókat illeti: tudjuk, hogy a magyar szurkolók szenvedélyesen imádják Norbit. Láttuk az Yvannal szembeni kemény kommenteket, de ha a Senna-Prost korszakban is lett volna Facebook, akkor ugyanilyeneket olvashattunk volna a braziloktól. Nekem nincs ezzel különösebb problémám” – fogalmazott Ribeiro, hangos és nagy számú helyszíni szurkolásra biztatva a magyar rajongókat.

Akik ráadásul tehát nem is csak Micheliszért szoríthatnak, hanem például a Zengő Motorsport két versenyzőjéért, Nagy Norbertért és Szabó Zsoltért is. Mindketten úgy vélik, a vadonatúj SEAT Cuprákkal a Hungaroringen végre megmutathatják, mire képesek, Marrakeshben ugyanis még az autó megóvása volt az elsődleges céljuk. Rajtuk kívül pedig ott lesz még a M1RA színeiben Nagy Dániel – Michelisz szerint a pályán nem lesz barátság köztük annak ellenére sem, hogy ő a csapattulajdonos –, valamint a KCMG legénységével most megismerkedő Tassi Attila is.

A sajtótájékoztatón a magyarokon és Ribeirón kívül tiszteletét tette még Pepe Oriola és Mat’o Homola is: előbbi ugyancsak Cuprákkal versenyez, de a zengősök feltett szándéka, hogy ők legyenek a gyorsabbak márkán belül, míg utóbbi számára gyakorlatilag szintén hazai lesz a hungaroringi forduló. Az esemény végén aztán a pilóták a közeli Budapest Eye-t is kipróbálhatták – erről képeket a fent belinkelt galériánkban találhattok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: