DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WTCR

Tarquini duplázott, Norbi ötödik lett

Gabriele Tarquini második futamát nyerte a hétvégén, ahol egy percre sem engedte ki a vezetést a kezéből. Az olasz mellé Yvan Muller és Thed Björk állhatott fel a dobogóra, Michelisz bejött ötödiknek.

A magyar pilóta a harmadik helyről, Gabriele Tarquini és Yvan Muller mögül várhatta a piros lámpák kialvását a főfutamon. Michelisz Norbi mellől legnagyobb 2017-es vetélytársa, Thed Björk indult el, az első sort tehát négy Hyundai töltötte fel.

A magyar pilóta nem rajtolt valami jól, mivel Yvan Muller nekiszorította a falnak közvetlen a rajtnál. A Hyundai magyarja az ötödik pozícióba esett vissza, miközben Gabriele Tarquini és  Thed Björk haladt az élen Yvan Muller előtt. A fenti incidensnek köszönhetően Yann Ehrlacher is Norbi elé került a Hondával. 

norbi-muller-2018



A sárga zászló is előkerült, mivel egy napernyőt vitt be a szél a pályára, de a biztonsági autót szerencsére még nem kellett behozni emiatt. Ami a zengős fiúkat illeti, Nagy Norbi Tom Coronellel került harcba, és a 15. helyen haladt, Szabó Zsolt autójával pedig történhetett valami, mivel el sem tudott rajtolni.

Frederic Vervisch az Audival Pepe Oriolát találta el egy kissé a hetedik körben, a 10. helyen, de a spanyol tovább tudott menni a belgával ellentétben. Egy kicsivel később be is jött a biztonsági autó, mivel Vervisch Audija nem a legjobb helyen tartózkodott. A biztonsági autós szakasz után meleg pillanatokat élt át Michelisz Norbi - akinek valószínűleg sérült az autója a rajt után -, mivel Mehdi Bennani és Rob Huff is mögé került a két Volkswagennel a hatodik és a hetedik helyen.

tarquini-gyozelem-2018-2

A 16. körben ismét jöhetett a biztonsági autó, mivel Nathanael Berthon került a falba Mato Homolának, vagy inkább saját magának köszönhetően. Az újraindítást követően nem történt előzés, megmerevedtek a harcvonalak. Négy körrel a vége előtt Björkkel történt valami: hirtelen lelassult, és Yvan Muller elment mellette, de aztán ismét magához tért a Hyundai. Tarquini végül nyert Muller és Björk előtt, Michelisz Norbi pedig maradt az ötödik pozícióban.

A futam végeredménye hamarosan:

 wtcr-3-futam-2018

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: