Steward
Héjas Szilárd
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. november 26. szombat

Marokkó

FE: Da Costa lemerült akkuval nyert Marokkóban

Nem csupán a szezon ötödik győztese – öt futamon –, hanem a következő négyből hárman is 0,0 %-os energiaszinttel gurultak be a célba Marrakeshben: a Techeetah kezéből emiatt csúszott ki a kettős győzelem.

részletek

Féltávhoz ért az Africa Race

„Mintha autópályán száguldottunk volna!” Ezekkel a szavakkal pattant ki az Africa Eco Race ötödik szelektív szakaszának céljában a Scania versenykamionból Kovács Miklós, a Qualisport Racing pilótája, akinek nem tetszett a pihenőnap előtti utolsó penzum, ennek ellenére semmilyen oka nincs a szégyenkezésre az eredmény miatt.

részletek

Liberty: Vissza kell vinni Afrikába az F1-et

Sean Bratches, az F1 kereskedelmi igazgatója szerint a sorozat számára prioritás az, hogy visszavigye a fekete kontinensre a Formula-1-et, ezzel ráadásul egybevágnak azok az igények, hogy Marokkó meg versenyt rendezne.

részletek

Qualisport Racing: Sportszerűségből jeles

A Qualisport Racing kamionosai számos vállveregetést begyűjtöttek a 2019-es #MoroccoDesertChallenge szombati záróeseményén, miután segédkeztek a talán az egész eseménysorozat legdurvább baleseténél.

részletek

Björk győzelmet szállított a Lynk & Cónak

Biztonsági autó mögött ért be a vasárnapi második futamon a mezőny: Thed Björk első sikerét aratta 2019-ben, mellé pedig Vervisch és Azcona állhatott fel a dobogóra Marokkóban.

részletek

Tarquinié a Hyundai idei első győzelme

Michelisz márkatársa nyerte a WTCR marokkói hétvégéjének második futamát, amelyen sokáig Catsburgnak állt a zászló, ám a holland egy hibát követően a falban végezte. Norbi is elcsípett pár pontot.

részletek

BMW: Szabad a versenyzés az ütköző csapattársak között

Bár Antonio Felix da Costa és Alexander Sims csapattársakként, ráadásul az élen ütköztek össze a Formula-E legutóbbi futamán, Marokkóban, a csapatfőnök szerint ennek ellenére továbbra is szabadon versenyezhetnek egymás ellen.

részletek

Tarquini duplázott, Norbi ötödik lett

Gabriele Tarquini második futamát nyerte a hétvégén, ahol egy percre sem engedte ki a vezetést a kezéből. Az olasz mellé Yvan Muller és Thed Björk állhatott fel a dobogóra, Michelisz bejött ötödiknek.

részletek

Michelisz dobogóra állna a pechsorozat után

Rendkívül balszerencsés eddig a Hyundai magyar pilótájának hétvégéje: gyakorlatilag a szombat a műszaki hibákról szólt Michelisz Norbinak, akinek vasárnap a hátrány ledolgozása lesz a fő célja.

részletek

Tarquini nyert, Micheliszt a sors verte

Egy jó rajt, aztán lehozni a célvonalig - ennyi kellett Tarquini győzelméhez a WTCR első futamán. Már az első kanyarban baleset történt, de Norbinak nem ez, hanem egy elhagyott kerék tett keresztbe.

részletek

Michelisz elfüstölt, Björk a pole-ban

A WTCR első időmérő edzésén Michelisz Norbert tűnt a szombati pole-pozíció egyik legnagyobb esélyesének, ám egy műszaki hiba minden reménytől megfosztotta őt. Thed Björk lett a befutó.

részletek

A Honda csak félig nyert a zöld asztalnál

A japán gyártó WTCC-csapatát a magyar és marokkói fordulóról is kizárták szabálytalan padlólemez miatt, az FIA Nemzetközi Fellebbviteli Bírósága pedig félig kedvező döntést hozott számukra.

részletek