DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Tereprali

Rajtra kész a Varga Racing Team

Túljutott a Morocco Desert Challenge adminisztratív és technikai ellenőrzésein a Varga Racing Team gárdája.

Varga Imre, Toma „Csimpi” József és a különítmény versenygépe, a Toyota Hilux Overdrive pénteken, Agadirban esett át a versenyek előtti szokásos procedúrán.

Semmi kétség, a sivatagi versenyek egyik legfárasztóbb része a futam előtti ellenőrzés: a csapatoknak dokumentumok garmadáját kell prezentálniuk az illetékeseknek, akik a legnagyobb gondossággal vizsgálják át azokat, majd miután mindenhová odakerült a jóváhagyó pecsét, jöhet a technikai része a dolognak. A szigorú ellenőrök a járművek minden porcikáját ellenőrzik, különös tekintettel a biztonsági berendezésekre. Csak azok lehetnek ott a rajtkapunál, akik minden kritériumnak megfelelnek, így erre a különös szeánszra minden érintett nagy gondot fordít. Így tett a Varga Racing Team gárdája is, aminek köszönhetően sikeresen teljesítették az első felvonást: ennek köszönhetően a rajtra kész Toyota Hilux teljes harci díszben öltöztetve, 332-es rajtszámmal várhatja a vasárnapi rajtot.



„Ezek az ellenőrzések mindig, minden versenyen alaposak, így volt ez most is. Az illetékesek mindent rendben találtak nálunk, így nincs más hátra, mint hangolódni a rajtra. Az időjárás csodás, ráadásul a szombatunk szinte teljesen szabad. Mivel a napi egyetlen program a hivatalos versenyzői eligazítás lesz, lehetőségünk kínálkozik némi lazításra, ami jól jön, hiszen roppant kemény napok várnak ránk. Izgatottak vagyunk, és már nagyon várjuk, hogy végre kezdődjön a verseny érdemi része!” – mondta a csapat pilótája, Varga Imre.

A többéves kényszerszünet után idén újjáéledő Morocco Desert Challenge vasárnap egy 38 kilométeres prológgal indul, majd további hét szelektív szakasz és 2300 versenykilométer vár a mezőnyre. A csata olyan kultikusnak számító terepralis helyszíneken zajlik majd, mint például Assa, Foum Zguid, Mhamid és Merzouga.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: