DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
WEC

Leclerc is indulna a Ferrarival Le Mans-ban

Az F1-es pilóta is szívesen rajthoz állna a Le Mans-i 24 óráson: nagyon büszke arra, amit a Ferrari produkált, hihetetlen volt számára ez a futam.

Parádés győzelmet aratott a 100. évfordulós Le Mans-i 24 órás versenyen a Ferrari: az #51-es autó hosszú ideig vezetve, remek tempót mutatva verte vissza a Toyota támadásait, és végül történelmi sikert szállított az olasz márkának.

Az eseményt a Ferrari több kiemelt személyisége is a helyszínen tekintette meg, ott volt többek között John Elkann, de ott volt az istálló F1-es pilótája, Charles Leclerc is. A futam után természetesen az ő véleményére is kíváncsi volt az Eurosport, és arról is kapott kérdést, hogy megjött-e a kedve ahhoz, hogy esetleg ő is induljon Le Mans-ban:

„Miért ne? Szeretnék. Ez egy hihetetlen esemény, biztos, hogy egy napon az életemben szeretném majd kipipálni ezt a négyzetet, de hogy mikor lesz ez, azt még nem tudom” – válaszolta erre Leclerc.

„Extrém büszke vagyok arra, amit a Ferrari elért, ez őrület. Abszolút csodálatos érzés. A Ferrari-győzelem hihetetlen, főleg hogy ilyen hosszú idő után tért vissza egy ilyen speciális futamon. A másik autó balszerencsés volt, de nagyon boldog vagyok a Ferrari győzelme miatt” – tette hozzá a monacói.



lemans-f1-wec-ferrari-leclerc

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: